Kangur ja Varese jõudsid kindla võiduga eurosarja finaalturniirile

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur palliga.
Kristjan Kangur palliga. Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondise kapteni Kristjan Kanguri koduklubi Varese Pallacanestro alistas FIBA Europe Cupi veerandfinaalseerias koduväljakul kolmandas ja otsustavas mängus kindlalt 105:93 Belgia tiimi Antwerpen Giantsi ning jõudis Final Fouri. Suurema osa teisest poolajast juhtis Varese paarikümne punktiga, vahe kahanes alles lõpuminutitel.

Kangur viibis platsil 24 minutit, tabas küll väljakult neljast teele saadetud viskest vaid ühe, ent oli täpne kõigil neljal vabaviskel ja kogus kuus punkti. Lisaks jäi tema kontole kolm lauapalli ja üks korvisööt. Varese resultatiivseim oli 23 punktiga Maalik Wayns. 29. aprillist 1. maini peetaval Final Fouril kohtub Varese poolfinaalis Prantsusmaa klubi Chaloniga.

Enne mängu:

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria esimese mängu võitis Varese kodusaalis 92:81, aga Antwerpenis tuli vastu võtta 82:93 kaotus. Kanguri arvele jäi esimeses mängus 14 ja teises viis punkti. Kümne mänguga on Kangur eurosarjas keskmiselt kogunud 7,5 punkti, 4,1 lauapalli ja 1,7 resultatiivset söötu. Pühapäevases Itaalia liiga mängus Pistoiaga täitus Kanguril ka uhke juubel - nimelt pidas ta Varese särgis juba 100. klubimängu.

Koha 29. aprillist 1. maini peetaval Final Fouril on taganud Frankfurdi Skyliners, Kranojarski Jenissei ja Chalon. Just Prantsusmaa klubi Chaloniga läheb poolfinaalis kokku Varese ja Antwerpeni paari võitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles