Kati Tolmoff püüab Soomes Euroopa karikaetapil olümpiapunkte

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kati Tolmoff
Kati Tolmoff Foto: Kristjan Teedema

Homme algab Vantaas 17500 dollari suuruse auhinnafondiga sulgpalli Euroopa Karikaetapp. Eesti sõidab põhjanaabrite juurde suure koondisega, turniiril osaleb 18 noorte ja täiskasvanute koondise mängijat. 

Kõige suuremad ootused on võistlusele Eesti esireket Kati Tolmoffil. Rio olümpiale kvalifitseerumine kestab sulgpallis 1. maini ning olümpiale sõitjad otsustatakse maailma edetabeli alusel. Tolmoff paikneb edetabelis hetkel 80. kohal 21152 punktiga. Olümpiapääsme saamiseks oleks vaja tõusta vähemalt kümmekond kohta ettepoole ehk lisada edetabelisse ca 2000 punkti.

Soome võistlusel annaks edetabelisse punktilisa kahe võiduga veerandfinaali jõudmine. Esimeses ringis on Tolmoffi vastane maailma edetabelis 132. kohal asuv hollandlanna Gayle Mahulette. Võidu korral eeldatav järgmine vastane oleks aga hoopis tugevamast puust seitsemendana asetatud Anna Thea Madsen Taanist (BWF 64.).

Eesti esireket Raul Must valmistub Hispaanias treeninglaagris kuu lõpul toimuvateks Euroopa Meistrivõistlusteks ning Soome võistlusel ei osale. Meeste üksikmängus alustavad eestlased eesotsas üksikmängus Eesti teise numbri Heiko Zooberiga võistlust kvalifikatsiooniturniirilt.

Paarismängudes testivad Euroopa meistrivõistluste eel vormi paarismängu esireketid. Naispaarismängu esireketite Kristin Kuuba ja Helina Rüüteli esimese ringi vastasteks on Soome esipaar Mathilda Lindholm ja Jenny Nystrom. Meeste paarismängus on Kristjan Kaljurannal ja Raul Käsneril esimene kohtumine šveitslaste Pierrick Deschenaux ja Oliver Schalleriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles