Lennujaama töötaja ähvardas Kriidi piletid puruks rebida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Kriit.
Kalle Kriit. Foto: Evelyne Thirard

Profirattur Kalle Kriidi eelmise nädala reis Nice’ist Tallinna vältas 6 tunni asemel terve ööpäeva, mis tipnes terava sõnavahetusega Kopenhaageni lennujaama ülbe naistöötajaga.

Münchenist Taani pealinna jõudnud Kriidi lend Tallinna lükati kahe tunni võrra edasi ja kui Cofidise meeskonda kuuluv sportlane läks lennujaama töötajalt toidu kompensatsiooni kohta aru pärima, sai ta tunda tõelist heaoluühiskonna suhtumist.

«Kui lend hilineb kaks tundi on õigus saada toidu kompensatsiooni. Nice’i ja Müncheni lennujaamas ei pidanud midagi isegi küsima – informatsioon oli koguaeg olemas ning meie eest kanti hoolt ja oldi mõistvad. See tegi ka enda tuju paremaks,» kirjutab Kriit oma blogis.

«Kopenhaagenis oli suhtumine hoopis teistsugune. Tädi vastas mulle kassas, et uudiseid rohkem pole, peate ootama ja kompensatsiooni ei saa, sest lend peab olema edasi lükatud ÜLE kahe tunni,» jätkab Kriit. «Vaidlesime natukene ja loobusin… Lubasin talle kenasti, et kui tuleb info lisahilinemise kohta, külastan teda kindlasti veel. Minu sisetunne oli õige. Hilinemine ei olnud kaks tundi, nagu alguses lubati. Võtsin uuesti ette retke sama tädi juurde lootuses, et suhtumine muutunud, aga kus sa sellega. Mulle öeldi, et lend väljub kohe ja palun vabastage kassa.

Mul oli samal ajal naine koos lapsega meie lennu väravas, mis oli jätkuvalt kinni ja inimesed ootasid informatsiooni. Vaidlesime ja vaidlesime. Ütlesin, et tean enda õigusi, kuid tema väitis, et minu lend väljub kohe ja ma pean minema… Kuhugi me selle jutuga ei jõudnud ja lõpuks võttis ta mu piletid ja käratas, et kui ma kohe siit ära ei lähe, rebib ta need katki ning me ei lenda kuhugi… Sellega ma muidugi nõus ei olnud.

Võtsin oma vara ning lubasin talle, et kohtume. Kõndisin tagasi meie väravasse ja pidasin plaani, mida taolise suhtumisega ette võtta, aga õnneks või kahjuks hakati 15 minutit pärast meie viimast vaidlust inimesi lennukile laskma ja asi jäi katki. Tolleks hetkeks oli meie lend hilinenud juba üle kolme tunni. Saime ilusti koju ning olime väsinud, aga õnnelikud.»

Täispikka Kriidi reisikirjeldust saate lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles