Galerii: TTÜ libero üllatas Pärnu jutumehi

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui enne tänast Eesti meistrivõistluste poolfinaali polnud TTÜ Pärnu Võrkpalliklubi vastu sel hooajal suutnud võita veel ühtegi geimi, siis eile saadi neid kätte kolm: TTÜ suutis välja tulla 0:2 kaotusseisust ning võttis 3:2 võidu. Vaata statistikat!

Pärnu peatreener Avo Keel oli oma meeste suhtes kriitiline. «Pärast Saja liiga võitu on trenni palju jutumehi tekkinud. Kui olen trennis mingi harjutuse ära seletanud, siis pooled ei tea, mida teha,» sõnas tulivihane Keel. «Eks see on minu viga ka. Aga trennis oleme juba maailmameistrid. Luban, et see muutub.»

Nelja põhimeheta (Martti Keel, Hindrek Pulk, Andrus Raadik ja Taavet Leppik) mänginud Pärnu teine koosseis sai kahes esimeses geimis suurepäraselt hakkama, võites need vastavalt 25:20 ja 25:17. Vahetusmängijate kastis olnud eelpoolmainitud mängijad võisid rahumeeli põrandal istuda, pinget ei olnud ja tundus, et favoriit võtab sarnaselt seeria avamängule 3:0 võidu.

Siis hakkasid aga ka TTÜ meestel asjad välja tulema ja kolmas geim läks TTÜ-le 26:24. Neljandat geimi dikteeris juba kodus mänginud TTÜ, ent Pärnu tuli geimi lõpus kahe punkti kaugusele 19:20 ning jõudis 21:21 viigini. Geim siiski TTÜ-le 25:22 ja võitja selgus viiendas geimis.

TTÜ läks otsustavat vaatust 8:6 juhtima, suurema osa mängust jalg üle põlve meeskonna pingil istunud Avo Keel tõusis vihaselt püsti ja karjus meestele: «mis teil toimub seal platsi peal?». TTÜ võitis otsustava geimi 15:9, mängu 3:2 ja viigistas kolme võiduni peetava seeria 1:1.

«Kahes esimeses geimis tegime liigselt vigu. Alates kolmandast geimist muutus meie mäng loogilisemaks, koostöö sidemängijaga klappis,» kommenteeris muidu libero kohal tegutsev Madis Pärtel, kes olude sunnil nurgas mängis ja TTÜ-le 18 punkti tõi. «Minu mängu kohta ei ole kellelgi mingit aimu, ma pole ju kaks aastat nurgas mänginud,» lisas jokkeriks osutunud Pärtel. Sander Rätsep panustas võitjate poolel 19 punkti. Mõlemad jäid seejuures üheksaga plussi.

Pärnu edukaim oli 20 punktiga Kardo Kõresaar (+13), tempomees Timo Tammemaa tegutses sarnaselt eelmisele kohtumisele Hindrek Pulga puudumise tõttu diagonaalründajana ja tema arvele kogunes 19 silma (+9).

Seeria kolmas mäng peetakse pühapäeval Pärnus.

Enne mängu:

Tiitlikaitsja Pärnu sai avamängus kindla 3:0 võidu, TTÜ teenis geimides vastavalt 10, 22 ja 18 punkti. Ehk sel hooajal pole pealinnaklubi seni suutnud pärnakate vastu võita veel ühtegi geimi.

Seljatrauma käes vaevleva liidri Hindrek Pulgata mänginud Pärnu parim oli avamängus diagonaalründaja positsiooni täitnud tempomees Timo Tammemaa. Ta kogus 66,7-protsendilise rünnakuefektiivsuse juures 16 ründepunkti, millele lisas viis blokki ja ühe serviässa. Kokkuvõttes jäi Eesti koondislane 17-ga plussi. Võistkonna kapten Andrus Raadik lisas 14 ja kõik seitse tõstet maha löönud Tamar Nassar 11 punkti. TTÜ-l jõudis ainsana kahekohalise saldoni Sander Rätsep, kelle arvele jäi 15 punkti.

Poolfinaalid mängitakse kolme võiduni, teises vastasseisus juhib Tallinna Selver seeriat Rakvere Võrkpalliklubi vastu 1:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles