Eesti parim rallikrossisõitja Siim Saluri alustab EM-hooaega Portugalis

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Saluri.
Siim Saluri. Foto: RS Racing Team

RS Racing Team ja rallikrossisõitja Siim Saluri esitlesid neljapäeval 2016. aasta hooaja võistlusautot, uuenenud Renault Twingot, millega juba nädala pärast alustatakse Portugalis Euroopa meistrivõistluste kuueetapilist sarja.

Eesti Autospordiliidu poolt 2015. aasta parimaks rallikrossisõitjaks nimetatud Saluri soovib tänavu esineda veelgi edukamalt kui mullu. «Eelmisel hooajal sõitsin Renault Twingoga esimest korda, mis oli mingis mõttes kohanemise aeg,» ütles Saluri. «Sihiks oli siis seatud 12. koht, kuid suutsin seda lausa koha võrra ületada. Sel hooajal on eesmärk sedagi tulemust parandada.»

EM-sarja Super1600 avaetapil on rajal 14 riigi 33 võidusõitjat, nende seas ka kolm eestlast – Janno Ligur, Andre Kurg ja Siim Saluri. «Kui panna veel juurde Andri Õun, kes sel aastal SuperCar klassis EM-etappidel sõidab, siis see esindatus on kindlasti väga hea,» rääkis Eesti Autospordiliidu (EAL) peasekretär Margus Kiiver. «EAL ja eelkõige rallikrossi alakomitee on teinud väga palju selleks, et spordiala Eestis populariseerida. Kohalikud Olerex rallikrossi Eesti meistrivõistlused on tugeval tasemel, kus ka EM-etappidel sõitvatele eestlastele midagi kergelt ei anta.»

Super1600 klassi Euroopa meistrivõistlustel on kavas kuus etappi, mis sõidetakse Portugalis, Suurbritannias, Rootsis, Prantsusmaal, Hispaania ja Saksamaal. Siim Saluril on plaanis teha kaasa kõikidel osavõistlustel. «Kuigi Montalegre rada ei kuulu minu lemmikute hulka, siis lähen sellest hoolimata püüdma kohta A-finaalis. Järgmistel etappidel tahan kindlasti stabiilselt esikümnesse jõuda ning loodan eksimusi vältida,» oli Saluri optimistlik.

Pärast esitlust võttis RS Racing Team suuna Prantsusmaale, kus toimub uuenenud auto esimene testimine, mida korraldab SET Promotion. Hooaja avaetapp toimub 16.-17. aprillil Põhja-Portugalis, Montalegres, seda koos MM-sarjaga. Võistlusele lisab kindlasti kaalu SuperCar klassis kaasa sõitev valitsev maailmameister Petter Solberg ja sarjaga liituv 9-kordne autoralli maailmameister Sebastien Loeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles