Markko Märtin teenib EOK-lt kõrgeima autasu

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markko Märtin / Michael Park 2003. aasta EOS Rallyl.
Markko Märtin / Michael Park 2003. aasta EOS Rallyl. Foto: Margus Ansu

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee otsustas tunnustada EOK kõrgeima autasu ehk teenetemärgiga Eesti spordi arengusse olulise panuse andnud ja praegugi aktiivseid sporditegelasi Markko Märtinit,  Õnne Pollisinski ja Mart Siimanni.

EOK presidendi Neinar Seli sõnul on selle aastased laureaadid oma spordis tegutsemise aja jooksul jätnud maha tugeva jälje. Nad on olnud spordi erinevates valdkondades teerajajateks ja tugevateks liidriteks. «Need on inimesed, kelle kirg ja pühendumine on aidanud ja aitab jätkuvalt Eesti sporti edasi viia. EOK teenetemärk on tunnustus ja lugupidamisavaldus nende aastate pikkuse tulemusliku töö eest,» ütles Seli

Eesti Olümpiakomitee tunnustab teenetemärgiga Eesti olümpia- ja spordiliikumise edendajaid,  kelle tegevus spordivaldkonnas on olnud silmapaistev ja teedrajav.

Teenetemärki on välja antud alates 2006. aastast. Selle aja jooksul on teenetemärk omistatud 48 inimesele. Eelmisel, 2015. aastal pälvisid EOK teenetemärgi Lembitu Kuuse, Tõnu Pääsuke, Rein Ottoson, Mart Poom ja Tõnu Lume.

Teenetemärgi saajad kinnitab EOK täitevkomitee.

Teenetemärgid antakse üle 15. aprillil 2016. a toimuval EOK täiskogu istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles