Venemaa spordiminister: skandaalset ravimit said ka 14-aastased hokimängijad

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa hokimängijad.
Venemaa hokimängijad. Foto: SCANPIX

Venemaa spordiminister Vitali Mutko avaldas, et nüüdseks keelatud südameravimit meldooniumi kasutasid regulaarselt ka 14-aastased Venemaa hokinoored.

Sel nädalal kirjutati Venemaa meedias, et U18 hokikoondises avastati massilise meldooniumi kasutamise jälgi. Seetõttu toimusid ka tiitlivõistlustele sõitvas U18 koondise ridades suured muudatused isikkoosseisu osas. Samas olevat Venemaa Jäähoki Liidu sõnul meldooniumi tarvitamine lõpetatud pärast teadet, kui selgus, et meldoonium lisati keelatud ainete nimekirja.

Venemaa Hokiliit tunnistas, et meldooniumi anti noortele mängumeestele, kuna niimoodi sooviti kaitsta ja tugevdada nende mängijate südamelihast, kes rassisid rasketel treeningutel.

«Venemaa spordiminister sõnas, et U18 hokikoondise mängijad on meldooniumit regulaarselt tarvitanud kaks aastat. Kaks aastat! Mõned hakkasid ravimit tarvitama juba 14-aastaselt,» teatas Twitteris Venemaa ajakirjanik Slava Malamud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles