Viljandi järvejooksu korraldajad tühistasid dopingukaristuse saanud jooksja võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilja Nikolajev.
Ilja Nikolajev. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast Eesti tippjooksja Ilja Nikolajevi sattumist dopingukaristuse alla on ümber Viljandi järve jooksu korraldajad kuulutanud 2013. aasta jooksu võitjaks toona teisena lõpetanud Sergei Tšerepannikovi ning 14. aprillil tõstetakse tema nime kandev kivi teiste võitjatega ühte ritta.

Viljandi staadioni ees asuvas pargis on nimelised plaadid kõigile 86 ümber Viljandi järve jooksu võitjale. Esimest korda tuleb nüüd korraldajatel üks kivi sealt eemaldada ja asendada uuega. «Doping on hakanud mõjutama ka rahvasporti,» nentis Viljandi järvejooksu korraldustoimkonna juht Mati Jürisson. «Me austame dopinguvastase võitluse ja ausa mängu põhimõtteid ning kuulutame 2013. aasta võitjaks Sergei Tšerepannikovi.»

Võitjakivi asetatakse teistega ühte ritta 14. aprillil kell 17.45 ning kivi kohalepaigutamisel on lubanud osaleda nii Sergei Tšerepannikov kui 2013. aastal Viljandi linnapeana ametis olnud ning toonagi võitjakivi paigaldamisel abiks olnud Loit Kivistik.

Kohe pärast tseremooniat ehk kell 18 antakse Viljandi staadionilt start Künnipäevajooksule. Tegemist on kõigile tasuta treeningjooksuga ümber Viljandi järve. Selle jooksul aega ei võeta, stardinumbreid ei jagata ning finišiprotokolli ei koostata. Kolmandat aastat korraldatav Künnipäevajooks on hea võimalus tutvuda ümber Viljandi järve jooksu rajaga.

Ümber Viljandi järve jooks on Eesti kõige vanem rahvaspordiüritus, mida esimest korda korraldati 1928. aastal ning tänavu 1. mail kell 12 stardib juba 87. jooks. Praegu on jooksule registreerunud ligi 3000 jooksja ja kepikõndija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles