Uus täht on sündinud! Järgmiseks valitsejaks tituleeritud Joshua tõusis troonile (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

2012. aastal Londoni olümpiamängudel poksi üliraskekaalus kuldmedali võitnud britt Anthony Joshua siirdus seejärel profileeri ja koheselt ennustati, et tegemist on mehega, kes haarab ühel päeval üliraskekaalus ainuvalitseja trooni. Nüüdseks on mees enda valdusesse ühe meistrivöö juba saanud, kui Londonis peetud IBFi tiitlimatšis alistas ta nokaudiga senise meistri Charles Martini USAst.

Tiitli võitmiseks Joshua väga palju vaeva nägema ei pidanud ja võidu saavutas ta juba teises raundis. Kui teisest raundist oli kulunud üks minut, siis lõi Joshua esmakordselt Martini põrandale. Martin võttis veel küll jalad alla, kuid matši jätkudes leidis ta end kohe uuesti põrandalt ja tiitlimatš oligi läbi.

26-aastane Joshua on profina pidanud nüüd 16 matši ning need kõik on lõppenud tema võiduga. Seejuures on britt kõik vastased alistanud nokaudiga. Joshua kõige pikem matš on seni olnud seitse raundi.

29-aastase Martini jaoks oli tänane kaotus profikarjääris esimeseks. Seni oli Martini arvel 23 võitu ja 1 viik.Tiitli sai ameeriklane enda valdusesse alles tänavu 16. jaanuaril, kui ta alistas New Yorgis tehnilise nokaudiga ukrainlase Vjatšeslav Glazkovi. Enne nimetatud duelli kuulus IBFi meistrivöö Tyson Fury’le, kuid ta pidi sellest loobuma, kuna vastavalt lepingule peab ta taaskord kohtuma Vladimir Klitškoga ja nii ei saanud ta vastamisi minna IBFi esimese väljakutsuja Glazkoviga.

Joshua on praeguse seisuga üks kolmest profipoksi üliraskekaalu maailmameistrist. WBA, WBO ja IBO meistrivööd on briti Tyson Fury valduses ning WBC tiitli omanikuks on ameeriklane Deontay Wilder.

Praeguseks on teada juba ka kaks järgmist tiitlimatši. Esmalt tuleb ringi Wilder, kes kaitseb 21. mail Moskvas enda meistrivööd venelase Aleksandr Povetkini vastu. Fury asub enda tiitleid kaitsma 9. juulil, kui Manchesteris tuleb tal vastamisi minna Vladimir Klitškoga.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles