Jacques Villeneuve vormel-1 sõitjatele: jääge ometi vait!

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Villeneuve.
Jacques Villeneuve. Foto: Darron Cummings/AP

Pidevad reeglimuudatused on vormel-1 sarja piloodid närvi ajanud ja nad kirjutasid paar nädalat tagasi vormel-1 juhtidele kirja, et sarja bossid muudaksid juhtimisstiili. Lisaks on paljud tippsõitjad nagu Sebastian Vettel ja Jenson Button esinenud meedias terava kriitikaga.

1997. aasta maailmameister Jacques Villenueve arvab, et pilootidel pole siiski mingit õigust vormel-1 sarjas tehtavatesse otsustesse sekkuda.

«Viis, kuidas sõitjad kogu aeg vinguvad ja kaebavad, avaldab vormel-1 sarjale suurt kahju. Nad peaksid lihtsalt vait jääma. See pole nende probleem, kui hea või halb võistlus teleriekraanil välja näeb,» rääkis ta Autospordile.

«Sõitjad peaksid lihtsalt sõitma. Kui te olite koolis, siis paljud teie klassikaaslased suutsid teha tarku otsuseid? Mitte palju. Nüüd võtke 20 pilooti - kaks-kolm neist tõusevad esile, aga ülejäänud võiksid vait olla. Seega miks neile võimu anda?» küsis Villeneuve lisaks.

Ent sarnaselt paljudele praegustele sõitjatele leiab kanadalane, et vormel-1 peaks minema tagasi juurte juurde. «Üks ja ainus kvalifikatsiooniring oli lahe. Vajame midagi normaalset, midagi järeleproovitut. Reeglites peaks valitsema stabiilisus. Jalgpallis ja tennises on see toimunud,» sõnas Villeneuve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles