Võimas: Eesti vormelisõitja sai Itaalias teise koha ja oli parim uustulnuk

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Vips.
Jüri Vips. Foto: ACI Sport

Käesoleval nädalavahetusel oma elu esimesed võistlused vormelautol teinud Jüri Vips saavutas Itaalia F4 meistrivõistluste avaetapil suurepäraseid tulemusi. Iga sõiduga parandas 15-aastane Eesti võidusõitja oma tulemust ja viimases sõidus heitles kuni finišilipuni võidu pärast, saavutades tubli 2. koha.

Kvalifikatsioon Misano ringrajal õnnestus Jüri Vipsil igati hästi ja saavutatud ringiajad andsid kaheks esimeseks võistlussõiduks viienda stardikoha. «Kvalifikatsioon läks esimese korra kohta normaalselt,» kommenteeris Vips. «Kahe viienda kohaga esimesteks sõitudeks võis rahule jääda.»

Esimese võistlussõidu stardis suri Vipsi autol mootor välja ja kui ta lõpuks auto liikuma sai, oli ta langenud teise kümne lõppu. Avaringilt aga saabus Vips juba 16. kohal ja näitas seejärel uustulnuka kohta väga head sõitu ning möödus paljudest konkurentidest. Finišijoone ületas Vips 7. kohal, aga uustulnukate arvestuses kolmandana.

«Esimese sõidu stardis suretasin enda vea tõttu mootori välja,» nentis Vips. «See oli üldse mu esimene võistlus vormelautol ja hulk möödasõite andis järgmisteks sõitudeks hea kogemuse ja ka enesekindlust.»

Teise sõidu stardis toimus suur avarii, mille tõttu anti veidi hiljem kordusstart. Viiendalt kohalt alustanud Jüri Vips langes küll stardisaginas paari koha võrra, kuid suutis seejärel paarist konkurendist mööduda ja finišeeris viienda kohaga. Aga uustulnukatest oli eestlane kindlalt parim.

Kolmanda sõiduks moodustus stardijärjekord eelnenud võistlussõitude tulemuste põhjal ja Vips sai endale seitsmenda stardikoha. Taas juhtus stardis suur avarii, mille tõttu võistlus peatati purunenud autode koristamise ajaks. Kordusstart aga õnnestus Vipsil suurepäraselt ja peagi oli ta tõusnud esmalt neljandaks, aga seejärel möödus ta veel kahest konkurendist ja asus võitlema sõidu liidriga. Heitlus oli äge, aga võistluse võitis siiski Marcos Siebert. Vips ületas finišijoone teisena, kohe võitja kannul. Kaks sõiduvõitu nädalavahetusel teeninud eestlase tiimikaaslane Mick Schumacher jäi viimases sõidus viiendaks.

«Seitsmendalt kohalt teiseks tõusta oli supertulemus,» kommenteeris Jüri Vips. «Siebert kattis väga ilusti ja mingit võimalust möödumiseks ei avanenud. Aga nädalavahetusega jäin kindlasti rahule ja järgmiseks võistluseks, Saksamaa meistrivõistluste avaetapiks sain hulga häid kogemusi.»

Juba järgmisel nädalavahetusel seisab Vipsil ees avaetapp Saksamaa F4 meistrivõistlustel. Otsus, millisele sarjale tänavu põrirõhk pannaks, tehakse koos tiimiga hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles