Kevin Saart tabas quadide EMi esimesel etapil ebaõnn

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Saar.
Kevin Saar. Foto: Eesti mootorrattaspordi föderatsioon

Möödunud nädalavahetusel tabas Taanis Slagelses sõidetud quadide motokrossi esimesel Euroopa meistrivõistluste etapil Kevin Saart mõlemas sõidus tehniline ebaõnn ja punktikohale ta ei pääsenud.

Võistlusnädalavahetus algas 15-aastasele Pärnu noormehele väga lootusrikkalt, sest kvalifikatsioonis sõitis ta 26 osaleja seas välja kuuenda aja. Seda sügavate soontega liivasel rajal, kus konkurendid panid alla spetsiaalsed laiad liivarehvid, Saar aga mitte. 

Esimeses võistlussõidus võitis Saar stardi, tegi aga kolmandal ringil ühes kurvis vea ja langes teiseks. Kahjuks pidi ta 15ndal sõiduminutil teiselt kohalt katkestama, sest kett purunes. Sõidu võitis Joe Maessen (Holland), teine oli Edgars Mengelis (Läti), kolmas Adrian Mangieu (Prantsusmaa). 

Teises sõidus oli Saar stardis kolmas ja sõitis sellel positsioonil poole võistlusdistantsist kui purunes üks esirehvidest. Kahjuks jäid EM-punktid möödunud hooajal nii Eesti kui Läti meistriks tulnud noormehel seekord teenimata. Teises sõidus oli esimene Mengelis kahe hollandlase, Mike van Grinsveni ja Maesseni ees. Etapi võitiski eelmise aasta Euroopa meister Mengelis. Järgmine Euroopa meistrivõistluste etapp toimub 23. aprillil Prantsusmaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles