Kas Meistrite liiga igavaks kiskuv muster murtakse?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: © GRAPHIC NEWS

Jalgpalli Meistrite liigas on viimastel aastatel peaasjalikult tooni andnud kolm suurklubi: FC Barcelona, Müncheni Bayern ja Madridi Real. Eelmise nelja hooaja jooksul on juhtunud vaid 2013/14 nii, et keegi neist jäi poolfinaalist välja – toona takerdus veerandfinaalis Barcelona. Loomulikult sihivad kõik ka tänavu poolfinaali, kuid veerandfinaalide avakohtumistes keegi neist oodatud võimu ei näidanud, õhku jäi hoopis nii mõnigi kahtlus. 

Sel korral on kõige keerulisemaks muutunud Reali edasipääs nelja parema sekka. Veerandfinaalide eel võis nende poolfinaali jõudmist pidada kõige loogilisemaks, kuid avamängu 0:2 kaotus Bundesliga tänavuse hooaja keskmikule Wolfsburgile oli kõike muud kui ootuspärane. Lõppenud nädalavahetusel harjutatigi tänase tarbeks väravate löömist ja Hispaania liigas taoti Eibari võrku neli vastuseta palli, ja seda kõike esimese 39 minutiga. «Teisipäeval tuleb sõda. Koos fännidega seisab Wolfsburgi vastu 80 000 inimest,» vaatas Reali äärekaitsja Dani Carvajal klubi tegemisi äärmise põhjalikkusega kajastava Marca veergudel enesekindlalt mängule ette.

Midagi üleliia rõõmustavat pole kordusmängule kaasa võtta ka Barcelonal ja Bayernil. Mõlemad said avamängus küll  võidu, kuid nende õnnetuseks vaid üheväravalise, ja kordusmatš tuleb pidada seejuures võõrsil. Nii Barcelona 2:1 eduseis Madridi Atletico ja Bayerni 1:0 edu Lissaboni Benfica vastu ei anna kummalegi soosikule kolmapäevase kordusmängu eel üleliia suurt kindlustunnet.

Eriti on kahtlused kerkinud Barcelona kohale, keda läbi hooaja on peetud liiga suurfavoriidiks. Samal ajal kui Atletico näitab koduliigas head vormi, on Barcelona kaotanud kaks kohtumist järjest (1:2 Madridi Realile, 0:1 Real Sociedadile) ja Lionel Messil on käsil viimaste aastate pikim väravapõud (argentiinlane pole väravat löönud 364 minutit). Vaadates tagasi juba eespool mainitud 2013/14 hooajale, siis on näha, et just Atletico oli meeskond, kelle tõttu jäi Barcelonal toona nelja parema sekka jõudmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles