Suurüllatajate väravavaht: õige pinge on neljandas liigas

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasper Schmeichel (paremal) rõõmustab koos ründaja Jamie Vardyga Leicesteri järjekordse võidu üle.
Kasper Schmeichel (paremal) rõõmustab koos ründaja Jamie Vardyga Leicesteri järjekordse võidu üle. Foto: SCANPIX

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas suurüllatajana tiitli poole sammuva Leicester City väravavaht Kasper Schmeichel tõdes, et ei tunne meistritiitli lävel mingit erilist pinget. Hoopis suurem olevat stress siis, kui mängid tugevuselt neljandas liigas.

Manchester City kasvandik Schmeichel oli 2006. aastal laenul League Two’s ehk tugevuselt neljandas liigas pallivates Darlingtonis ja Burys. Bury väravat kaitses ta ka hooaja viimases kohtumises, kus võideldi Notts County vastu välja viik, mis jättis Bury liigasse püsima.

«Praegu pole mingit pinget. Neis mängudes oli aga kõik kaalukausil. Kui Bury oleks liigasüsteemist välja kukkunud, oleks see olnud katastroof,» sõnas Schmeichel Eurospordi vahendusel. «Laenuklubides pole mingit sära ega glamuuri, veel vähem liigub seal sellist raha nagu tipptasemel. Kaalul on inimeste elu, majalaenud ja perekonnad. Langetad otsuseid, millest sõltub inimeste käekäik.»

Leicesteri edu lähima jälitaja Tottenhami ees on viis vooru enne hooaja lõppu seitse punkti. Viimati võideti eile 2:0 Sunderlandi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles