Soome üks kuulsamaid sportlasi vahetas pensionile mineku asemel ala

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jarkko Nieminen.
Jarkko Nieminen. Foto: SCANPIX

Soome kõigi aegade nimekaim tennisist, maailma edetabelis 13. kohale küündinud ja kolmel suure slämmi turniiril veerandfinaalis mänginud Jarkko Nieminen alustas karjääri uuel alal, sõlmides lepingu Soome saalihoki meistriliigas mängiva tippmeeskonnaga.

34-aastane Nieminen tõmbas ametlikult tennisistikarjäärile joone alla mullu sügisel, kui pidas Helsingis Hartwall Arenal näidismatši Roger Federeriga. Tänavu tuli ta siiski Soome Davis Cupi meeskonna eest veel korra väljakule ja aitas kaasmaalastel jagu saada Zimbabwe koondisest.

Nooruses samuti saalihokiga tegelenud Nieminen liitub uuest hooajast Tampere Classicu meeskonnaga, sõlmides nendega aastase lepingu. Ekstennisist hakkab kandma mängusärki numbriga 13. Kolmekordne Soome meistrivõistluste hõbedaklubi Classic võitis käimasoleval hooajal kindlalt Soome liiga põhiturniiri ja on jõudnud finaali, kus kohtutakse sel laupäeval Esport Oilersiga.

Eestis on teiste alade tegijatest tipptasemel saalihokit mänginud näiteks jalgpallikoondises 30 mängi pidanud ja neli väravat löönud ning TVMK ja Levadia ridades kolm korda Eesti jalgpallimeistriks tulnud ründaja Ingemar Teever. Saalihokis on Teever küündinud Eesti meistrivõistlustel kolmel korral pronksmedalini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles