Prantsusmaa ajalehe paljastus: ISIS plaanib jalgpalli EMile terrorirünnakuid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks EMi mängupaigaks olev Grand Stade staadion Lyonis.
Üheks EMi mängupaigaks olev Grand Stade staadion Lyonis. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa väljaanne Liberation vahendas täna, et terrorirühmitus Islamiriik (ISIS) on plaanimas mitmeid terrorirünnakuid sel suvel Prantsusmaal toimuvale jalgpalli Euroopa meistrivõistlustele.

Liberationi info pärineb eelmisel nädalal kinni võetud Mohamed Abrinilt, keda kahtlustatakse nii viimatistes Brüsseli pommiplahvatustes kui ka eelmise aasta lõpus Pariisis toimunud terrorirünnakutes. Abrini väite järgi anti talle infot, et EMi ajaks on võistluspaikadesse planeeritud mitu rünnakut.

Prantsusmaa politsei esindajad selgitasid Liberationile, et terrorirünnakute plaanid jalgpalli suurpeole ei tule neile otseselt üllatuseks. «See ei ole pommuudiseks, et terroristid tahavad EMi rünnata. Julgeolekuorganid arendavad pidevalt välja võimalikke rünnakuplaane ja viise, kuidas neile vastata,» selgitas võimuesindaja.

EM kestab sel suvel 10. juunist 10. juulini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles