Kultuurikomisjon tutvus Kalevi staadioni arendusplaaniga

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalevi keskstaadion
Kalevi keskstaadion Foto: Kultuurikava.ee

Riigikogu kultuurikomisjon tutvus tänasel istungil Kalevi keskstaadioni arendusplaaniga, mille eesmärk on staadion rekonstrueerida Eesti Vabariigi 100. aastapäevale pühendatud XX üldtantsupeoks 2019. aastal. Kultuurikomisjon leidis, et kolme aastaga on põhjalikku tööd tehtud, kuid edaspidiseks arenguks oleks vaja otsida täiendavaid rahastamisvõimalusi lisaks kavandatule.

Kultuurikomisjoni esimehe Laine Randjärve sõnul suhtub kultuurikomisjon Kalevi staadioni rekonstrueerimiskavasse positiivselt. «Kahtlemata on Kalevi staadioni käekäik meile oluline. Lisaks oodatud riigi ja Tallinna linna toele võiks kaaluda ka spordiseltsi Kalev eestvedamisel sihtasutuse loomist ning omaosaluse kaudu rekonstrueerimisse panustamist,» ütles Randjärv ning lisas, et kindlasti on oluline ka Eesti Olümpiakomitee peagi valitava presidendi ning täitevkomitee suhtumine ja kaasamine.

Spordiseltsi Kalev esindaja sõnul on Kalevi staadioni rekonstrueerimise maksumus üle 14 miljoni euro. Tallinna linna eelarvest eraldatakse selleks tänavu 1,35 miljonit eurot. Kultuuriminister on pidamas läbirääkimisi 7 miljoni euro osas riigieelarve strateegiast aastani 2020.

Kultuurikomisjoni liige Krista Aru tundis huvi, kuidas on tekkinud plaan muuta Kalevi keskstaadioni nimi Eesti rahvusstaadioniks. Asjaosaliste selgitusel on neil soov näha staadioni rahvusstaadionina, kuid see ei ole veel spordi- ega kultuuriringkondades kokku lepitud. Külalised mainisid, et rahvusstaadion võiks olla ka staadioni rahvapärane nimetus.

Kultuurikomisjonile selgitati, et hetkel on menetluses Kalevi keskstaadioni detailplaneering. Kevadel on kavas välja kuulutada arhitektuurikonkurss ning sügisel peaksid selguma selle tulemused.

Istungil osalesid Eesti Spordiselts Kalev, Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA, Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Seltsi, Urban Management OÜ esindajad ning arhitekt Ike Volkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles