Aruküla ja Tapa üritavad veerandfinaalides favoriite hammustada

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SK Tapa palliga.
SK Tapa palliga. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Teisipäeval tehakse algust kahe võiduni mängitavate Eesti meeste käsipalli meistrivõistluste veerandfinaalseeriatega. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper võõrustab avamängus SK Tapat ja Viimsi/Tööriistamarket Aruküla.

Nelja tugevama meeskonna vaheturniiril kuuest mängust vaid ühe võitnud HC Kehra/Horizon Pulp&Paper on peatreeneri Indrek Lillsoo sõnul enne veerandfinaalseeriat keskendunud üldfüüsilise konditsiooni taastamisele ning sihid on seatud veerandfinaalist kaugemale.

«Pallitunnetus pole hetkel kõige parem ja Tapa mängud ongi just liikumiste lihvimiseks ja uute mõtete katsetamiseks,» sõnas Lillsoo. «Praegu on tähtis, et mängijad suudaks pikkadeks venivate play-off'i seeriate lõpuni kõrget taset hoida.»

Tapa treener Aron Jaanis tunnistas, et Kehra on paberil igas mõttes favoriidi seisuses, kuid võitluseta tapalased püssi põõsasse ei viska. «Kui nemad tulevad tugeva füüsilise treeningu pealt, siis meie üritame kokku end võtta, teha neist vähem vigu ja kui neile käsivarde ei õnnestu hambajälgi teha, siis vähemalt naha tahaks marraskile tõmmata küll,» teatas Jaanis.

Tapa loots lisas, et kolme põhiturniiri tagumise meeskonna vaheturniir ja vahepealsed mängud Esiliigas andsid mängijate vaimule kosutust. «Formaat oli selles mõttes hea, et polnud mänge, mis on just kui ette kaotatud.»

Kehra-Tapa seeria võitja kohtub poolfinaalis Viljandi HC-ga.

Teises seerias on omavahel vastamisi Viimsi ning Aruküla. Põhiturniiril Aruküla vastu kolmest mängust ühe kaotanud Viimsi/Tööriistamarketi peatreener Ain Pinnonen avaldas lootust, et see kaotus tuleb veerandfinaalseerias tema meeskonnale kaotust. «Ehk jõudis meestele kohale, et tuleb kõvasti võidelda ja niisama lihtsalt ei anta midagi. Kui me saame omad asjad käima, siis oleme favoriidid,» rääkis Pinnonen.

Aruküla loots Toivo Järv tunnistas samuti, et Viimsi on paberil parema komplekteeritusega, kuid lubas veerandfinaalseerias lahingut. «Me ei tohi alguses lasta vahet sisse teha ja peame kaitses üksteist julgustama,» selgitas Järv, kes tõdes, et vahepealne turniir nõrgemate meeskondadega ei olnud talle meeltmööda. «Kolm meeskonda on meil ülejäänud satsidest üle, aga Viimsi pole meist kindlasti nii palju parem, et erinevasse seltskonda paigutuda,» ütles Järv.

Seeria võitja kohtub poolfinaalis Põlva Servitiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles