EOK presidendiks pürgijad väldivad alade eelistamist (2)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendikandidaatid on Jüri Ratas (vasakult), Urmas Sõõrumaa ja Tõnu Tõniste.
Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendikandidaatid on Jüri Ratas (vasakult), Urmas Sõõrumaa ja Tõnu Tõniste. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eestis spordis on aastaid räägitud vajadusest selgitada välja niinimetatud eelisarendatavad spordialad, mille toetusteks eraldatakse enamik spordile mõeldud riigi raha. Kõik kolm Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi kandidaati – Urmas Sõõrumaa, Tõnu Tõniste ja Jüri Ratas – peavad aga mõnede spordialade eelistamist valeks.  

«Olümpiakomiteel on 121 liiget, mina seda kooslust lõhkuma ei hakkaks ning nii-öelda top-spordialade nimetamist õigeks ei pea,» sõnas seni korvpalliliidu presidendi ametit pidav Ratas. «Mingi valik on tehtud raha eraldamise tingimuste kehtestamisega, kus olulisel kohal on harrastajate arv ja tulemused.»

Endine tippsportlane Tõniste leidis samuti, et tänapäeva Eesti spordis ei saa hakata kedagi eelistama. Küll aga märkis ta, et kui mõnel spordialal tõusevad esile talendid, tuleb neid tõhusamalt toetada.

«Eestil pole nii tugevate traditsioonidega spordiala, et seda peaks kindlasti teistele eelistama. Jah, meil on pallimängud, kuid tiitlivõistlustel ei võida nad midagi,» nentis ta ning põhjendas, miks on võimalik laiapõhjalisem toetus olulisem. «Üks meie peamisi soove on ju see, et noored liigutaksid ennast ja oleksid kehaliselt aktiivsed.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles