Rumeenia lipukandja kahel olümpial andis positiivse dopinguproovi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eva Tofalvi (paremal) Sotši olümpiamängude avatseremoonial.
Eva Tofalvi (paremal) Sotši olümpiamängude avatseremoonial. Foto: SCANPIX

Rumeenia laskesuusatajalt Eva Tofalvilt tänavusel MMil võetud dopinguproov osutus positiivseks, sisaldades meldooniumi kasutamise jälgi.

37-aastane Tofalvi andis positiivse proovi 8. märtsil Oslos võistlusvälisel ajal. Rumeenlanna loobus B-proovi avamisest. Meldooniumiga on tänavu vahele jäänud kümned sportlased, sest aine lülitati keelatute nimekirja alates 1. jaanuarist.

Tofalvi sai hooajal 2008-09 MK-sarjas üldarvestuses 11. koha ning võitis Hochfilzenis ka seni ainsa MK-etapi. Algselt lõpetas ta küll teisena, ent võitnud venelanna Albina Ahhatova diskvalifitseeriti hiljem dopingu kasutamise tõttu.

Lisaks veel 12 korda MK-etapil esikümnesse jõudnud Tofalvi oli nii 2010. aastal peetud Vancouveri kui ka 2014. aastal toimunud Sotši taliolümpiamängude avatseremoonial Rumeenia koondise lipukandja. Olümpiamängudel on tema parimateks tulemusteks kaks 11. kohta tavadistantsilt, mille Tofalvi sõitis välja 1998. aastal Naganos ja 2010. aastal Vancouveris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles