Koondise treener kiitis pärast 0:6 kaotust suurepärase mängu teinud väravavahti

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keith Boanas
Keith Boanas Foto: Margus Ansu

Eesti naiste koondis läks eile EM-valikmängus vastamisi Belgia naiskonnaga. Leuvenis toimunud kohtumine kahjuks eestlannadele rõõmu ei valmistanud ja Belgia sai kirja ülikindla 6:0 võidu. Vaatamata suurele kaotusele kiitis Eesti peatreener Keith Boanas väravavahti Getter Laari, kelle maailmaklassi tõrjed päästsid koondise veel suuremast saunast.

«Mänguks valmistumine oli kulgenud nii hästi kui võimalik. Meil oli parim koosseis, mis meil välja oli panna, välja arvatud Kairi Himanen, Anete Paulus ja Kristina Bannikova, kes olid vigastatud või haiged,» sõnas Boanas pärast mängu.

«Olime teinud kokkuvõtliku analüüsi Belgia mängustiilist ning vaatasime treeneritega ka nende viimast mängu Inglismaaga, mis lõppes läinud reedel 1:1. Me teadsime, et peame mängima kaitsest lähtuvalt ja kompaktselt ning võimalusel saada kontrarünnakuid. Belgia mängis meie vastu formatsiooniga, mida nad polnud varem kasutatud, vaid veelgi ründavamalt. Aga me tundsime, et kui kaitseme distsiplineeritult, siis meid see otseselt ei mõjuta,» lisas peatreener.

«Getter Laar oli postide vahel suurepärane ning tema tõrjed olid maailmaklassist. Ilma temata oleks vastaste väravate arv võinud olla kahekohaline. Meie vastas olid poolprofessionaalid, kellel on hooaeg käimas, meil on alles hooaeg alanud. Tasemed on lihtsad erinevad, olime justkui selg vastu seina ning seetõttu oli mul keeruline mängijatelt midagi enamat paluda,» ütlesBoanas lõpetuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles