Ratas tegi EOK liikmetele avalduse ja tsiteeris Jordanit

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Sander Ilvest

Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendiks kandideeriv Jüri Ratas tegi kõigile organisatsiooni liikmetele suunatud avalduse avalduse. Postimees avaldab Ratase kirja täismahus:

Juba sel reedel koguneb EOK täiskogu, et valida Eesti spordile juhid järgmiseks neljaks aastaks. Mul on siiralt hea meel, et nii presidendi kohale, täitevkomiteesse kui ka esindajate kogusse on väga palju väärikaid kandidaate. Konkurents viib edasi ning eriti vajalik on see spordis.

Tunnustan kõiki Eesti Olümpiakomitee liikmeid, kes esitasid oma kandidaadid valitavatele kohtadele või osalesid muul viisil debatis. Olen veendunud, et kõik seitse presidendiks pürgijat aitasid laiendada spordi kandepinda läbi erinevate kohtumiste ning ajakirjanduse vahendusel. Riiklikult olulise Eesti Olümpiakomitee juhi valimine peabki alati olema avatud ja laiapõhjaline protsess. Kandidaatide rohkus tagas avatuse ja tõi kaasa vajaliku mõtete paljususe, mis laiendas kahtlemata ka järgmise presidendi nägemust EOKst.

Mul on olnud au kohtuda sadade spordiinimestega üle Eesti ning koguda palju väärt mõtteid, teadmisi ja tutvusi. Olen saanud kinnitust, et Eesti Olümpiakomitee peab võtma juhtrolli igal tasandil spordiliikumise edendamiseks. Me ei tohi vastandada erinevaid spordialasid ega eraldada laiemat spordiharrastust saavutus- ja noortespordist. Samuti ei saa lubada treeningvõimaluste kadumist maapiirkondades. Eesti Olümpiakomitee peab seisma tervisliku elu- ja mõtteviisi eest kõikjal – Ruhnu saarest Narvani ja Tallinnast Obinitsani. Terve Eesti eest!

EOK täiskogul valime spordivaldkonna eestkõneleja ja veduri, kellelt oodatakse värskust, uusi mõtteid ja konkreetseid tegusid. Eesti Olümpiakomitee president peab olema spordirahvast ühendav sildade ehitaja ning tema sõnal peab olema ühiskonnas kaalu. Uue presidendi eestvedamisel tuleb järgmise nelja aasta jooksul saavutada laiemaid muudatusi, ka neid, mis ei ole formaalselt EOK pädevuses. See eeldab oma aja ja energia panustamist, läbirääkimisoskusi ning tutvusi nii erasektoris kui ka riigitasandil. EOK presidendi positsioon on kahtlemata täiskohaga töö, mida tuleb teha täie pühendusega.

Legendaarne Michael Jordan on öelnud: «Takistused ei tohi Sind peatada. Kui Sa jooksed vastu müüri, siis ära pööra ümber ega anna alla. Mõtle välja, kuidas Sa saaksid sellest üle ronida, läbi minna või ümber selle.» Minu nägemuses peab samast printsiibist lähtuma ka Eesti Olümpiakomitee juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles