Käsipalli meistriliigas võivad selguda poolfinalistid

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra meeskonna resultatiivseim Uku-Tanel Laast (vasakul(.
Kehra meeskonna resultatiivseim Uku-Tanel Laast (vasakul(. Foto: Elmo Riig

Käsipalli Eesti meistrivõistlustel võivad reede õhtuks selguda poolfinalistid. Kahe võiduni mängitavate veerandfinaalseeriate teises voorus üritavad seeriavõite lunastada  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper ja Viimsi/Tööriistamarket.

14.04 (Kell 19:00) Tapa Spordikeskus: SK Tapa - HC Kehra/Horizon Pulp&Paper

Omavahelised mängud põhiturniiril: 20:43; 31:36; 18:36

1. veerandfinaal: 22:35

Koduväljakul SK Tapa vastu juba avapoolajal suure edu haaranud HC Kehra/Horizon Pulp& Paper ei saa veerandfinaalseerias veel kõikide põhimeestega arvestada. Peatreener Indrek Lillsoo avaldas kerget lootust, et Kaupo Liiva võiks ehk neljapäeval mänguvalmis olla, kuid Marko Slastinovski platsile naasmist tuleb veel oodata.

Lillsoo rääkis, et play-off'i eel tugevama treeningtsükli läbinud meeskonnas oli esimeses võistlusmängus selgelt näha, et töö on vilja kandnud. «Oli kohe tunda, et need mängijad, kes on erinevatel põhjustel saanud treeningutel vähem kohal käia, olid mängurütmi leidmisel raskustes. Aga just rütmi leidmiseks ongi mängud Tapaga head ja kindlasti ei kingi nad neljapäeval meile oma koduplatsil võitu kergelt,» ütles Lillsoo.

Tapa treener Aron Jaanis kinnitas, et vastased olid veerandfinaali avalahingus füüsiliselt heas vormis. Teisel poolajal näitas Tapa aga head mängu ja see lisas treenerisse kordusmängu eel usku. «Poistes potentsiaali on. Natuke oleks usku juurde vaja ja kui eelmise mängu teisel poolajal näidatud häid viskeid õnnestub korrata, siis võib Kehraga mängida küll. Kui läheme jälle platsile mannaputru keerutama, siis läheb meil raskeks.»

Jaanis lisas, et Tapa niigi hõredavõitu read peavad neljapäevases mängus võib-olla veelgi lööke taluma, sest Gert Trofimov sai seeria avamängus viga.

Seeria võitja kohtub poolfinaalis Viljandi HC-ga.

15.04 (Kell 19:00) Aruküla Põhikooli saal: Aruküla - Viimsi/Tööriistamarket

Omavahelised mängud põhiturniiril: 26:35, 35:33, 32:36

1. veerandfinaal: 26:28

Seeria avamängus võõrsil Viimsi/Tööriistamarketi vastu mitu korda viieväravalisest kaotusseisust välja tulnud ja loetud minutid enne mängu lõppu isegi kahe väravaga juhtinud Aruküla peatreener Toivo Järv sõnas kodumängu eel, et Viimsi oli tema meeskonast küll pisut teravam, aga häbisse Aruküla kindlasti ei jäänud.

«Näitasime, et suudame kaitses mängida ja väravavaht aitas meid ka kõvasti. Lisaks polnud meil avamängus paari poissi kaasas, kes kodus meid loodetavasti aidata saavad,» ütles Järv. «Kordan varem öeldut, et Eesti meistrivõistlustel on kolm klubi teistest üle ja Viimsi nende klubide hulka hetkel ei kuulu. See tähendab, et peaksime suutma nendega mängida küll.»

Aruküla vastu sel hooajal juba mitmendat korda tasavägise mängu pidanud Viimsi loots Ain Pinnonen lootis, et seeria avamängus kogetud ärevad hetked tulevad võõrsil meeskonna kontsentratsioonile kasuks. «Väga loodan, et lõpuks loksub see asi mängijate peas paika. Aga lootsin juba ka kodumängu eel. Ehk juhtub see reedel Arukülas.»

Seeria võitja kohtub poolfinaalis Põlva Servitiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles