USA staarid ähvardavad Rio olümpiat boikoteerida

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA jalgpallikoondislased Carli Lloyd (vasakul) ja Hope Solo
USA jalgpallikoondislased Carli Lloyd (vasakul) ja Hope Solo Foto: SCANPIX

USA naiste jalgpallikoondise viis staarmängijat on kinnitanud, et kaaluvad tõsimeeli Rio olümpiamängude boikoteerimist. Tüliõnaks on suur palgalõhe USA meeste ja naiste koondisesse kuuluvate mängijate vahel.

Naiste koondise mängijad teenivad võidu eest 3600-4950 dollarit, samal ajal saavad mehed aga 6250-17 625 dollarit. Ometi on naised valitsevad olümpiavõitjad ja maailmameistrid. Juhtivad naismängijad Carli Lloyd, Hopo Solo, Alex Morgan, Megan Rapinoe ja Becky Sauerbrunn on kõik teatanud, et ootavad oma alaliidult meestega võrdset kohtlemist.

«Rio olümpia boikott on endiselt laual,» ütles Suerbrunn ESPNWle. «Kui midagi ei muutu, siis peame tõsiselt sellel teemal rääkima. Loodan, et lõpuks saavutame võrdse kohtlemise.» Jalgpallimaailma suurimaid naisstaare Lloyd lisas: «Oleme läbi aastate oma väärtust tõestanud. Meeste ja naiste palgalõhe on selgelt liiga suur. Me peame võitlust jätkama. Meile eelnenud põlvkond alustas seda võitlust, meie töö on sellega jätkata.»

USA naiskond on kolmel korral kroonitud maailmameistriks ja neljal korral olümpiavõitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles