Tuli ära! Uskumatu Warriors ületas Chicago Bullsi legendaarse rekordi

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Golden State Warriors alistas korvpalliliiga NBA põhihooaja viimases mängus koduväljakul Memphis Grizzliese 125:104 ja püstitas ühe hooaja võitude rekordi: 73 võitu ja üheksa kaotust. 20 aastat kuulus tippmark Chicago Bullsile, kes kogus hooajal 1995/1996 72 võitu ja 10 kaotust ning seda peeti pikka aega ületamatuks.

Justkui sümboolselt tegi statistliselt ülivõimsa mängu Warriorsi mängujuht Stephen Curry, kes viskas 46 punkti, tabades sealhulgas 10 kaugviset. Kokku tabas ta sel põhihooajal 402 kolmest, purustades endale kuuluva NBA varasema rekordi koguni 116 kaugviskega! Klay Thompson ja Harrison Barnes lisasid Warriorsi kontole vastavalt 16 ja 15 punkti.

«Meie meeskonnas on kõik mängijad nii palju ohverdanud ja igaühel on tekkinud oma roll. Kuigi meie suurim eesmärk on sarnaselt eelmise aastaga tiitel, siis rekordijaht hoidis meid motiveerituna ja valmistas meid hästi play-off'i kohtumisteks ette,» ütles Curry pärast mängu ESPNile.

Läänekonverentsis taas esimese asetuse saanud Warriors kohtub play-off'i esimeses ringis Houston Rocketsiga, kes kindlustas play-off'i pääsu 116:81 võiduga Sacramento Kingsi üle.

Kõik play-off'i paarid:

Idakonverents: Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons, Toronto Raptors - Indiana Pacers, Miami Heat - Charlotte Hornets, Atlanta Hawks - Boston Celtics

Läänekonverents: Golden State Warriors - Houston Rockets, San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies, Oklahoma City Thunder - Dallas Maverics, Los Angeles Clippers - Portland Trail Blazers.

Vaata NBA põhihooaja lõplikku tabeliseisu SIIT!

Curry hooaja 400. kolmene:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles