Maailma parimat jalgpallurit on tabanud viimase viie aasta pikim väravapõud

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi.
Lionel Messi. Foto: SCANPIX

FC Barcelona ründetäht Lionel Messi on sattunud omapärasesse seisu, sest teda on tabanud viimase viie aasta pikim «väravapõud». Argentiinlane jäi kuivale nii Madridi Reali vastu peetud tähtsas liigamängus kui ka mõlemas Meistrite liiga veerandfinaalkohtumises Madridi Atleticoga. Barcelona kaotas kokkuvõttes 2:3 ja langes tiitlikaitsjana konkurentsist.

Mõistagi saab põuast või mõõnast siinkohal rääkida vaid Messi karjääri kontekstis, sest argentiinlane on lati viimastel aastatel lihtsalt niivõrd kõrgele kergitanud. 452 minutit kuival olnud Messi sai viimati värava kirja märtsis, kui Barcelona alistas Meistrite liigas 3:1 Londoni Arsenali. 

Kokku on ta löönud Barcelona särgis 556 mänguga 460 väravat, sel hooajal on tal kirjas liigas 22 ja kõigi sarjade peale kokku 37 tabamust. Viimasel seitsmel hooajal on ta alati kirja saanud vähemalt 40 väravat, absoluutne rekord pärineb aga hooajast 2011-12. Siis saatis Messi 63 mänguga palli vastaste võrku 70 korral.

Fakt on aga see, et praegu on Messi väravata jäänud juba viies järjestikuses mängus. Viimati juhtus see 2011. aasta mais. Toona lõpetas Messi oma nulliseeria Meistrite liiga finaalis, kus ta lõi 2:1 värava ja vedas Barcelona lõpuks Manchester Unitedi vastu 3:1 võidule. Ühtlasi valiti argentiinlane tolle kohtumise parimaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles