Südamesse minev kõne võib hääli oluliselt mõjutada (1)

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK presidendikandidaatide 3. debatt.
EOK presidendikandidaatide 3. debatt. Foto: Tairo Lutter

Täna toimuvad Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendi valimised on juba oma eelmängus kujunenud organisatsioonile omaselt tõeliselt sportlikuks heitluseks, kus võidu nimel tehakse taktikalisi käike ning vastaste ja üldsuse segadusse ajamiseks tegeletakse ka korraliku häma ja kavaldamisega.  

Tegelikult ei tea keegi, kelle – Jüri Ratase, Urmas Sõõrumaa või Tõnu Tõniste – poolt EOK liikmed salajasel hääletusel oma hääle annavad. Selle põhjal, mida kandidaadid loodavad, jääb mulje, nagu oleks hääletajaid rohkem kui 121 EOK liiget. Raske on vaielda nende inimestega, kes veel eile väitsid, et kõigi kolme mehe valituks saamise võimalus on üks kolmandik.  

Postimehele teadaolevalt peaks end vähemalt valimiste esimeses voorus kõige kindlamini tundma Ratas, kes saab arvestada umbes 50 häälega. Tõnistel peaks olema 35–40 häält ning Sõõrumaal vähemalt 30 häält. Mõistagi ei peitu nende arvude taga absoluutne tõde, kuid umbes selline võiks olla jaotus avalike väljaütlemiste ja lubaduste põhjal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles