200 000 euro küsimus Eesti jalgpallis

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Infoneti mängijad peavad lootma FC Flora karikavõidule, kuna sellisel juhul pääseksid ka nemad suvel eurosarja.
FC Infoneti mängijad peavad lootma FC Flora karikavõidule, kuna sellisel juhul pääseksid ka nemad suvel eurosarja. Foto: Tairo Lutter

JALGPALL. Eesti klubijalgpallis käib tabeli esimeses pooles peale meistritiitli nimel heitlemise võitlus ka eurokohtade nimel. Pääs eurosarja tagab klubi eelarvesse priske summa ja nii mõnelgi juhul on see eluliselt oluline. 2016/17. eurohooaega silmas pidades on Eestist kolm rahasaajat selged, kuid viimane koht on veel lahtine.

Reglemendi järgi pääseb Meistrite liiga eelringi Eesti meister (sel suvel FC Flora). Liigas teise ja kolmandana lõpetanud tiimid pääsevad Euroopa liiga eelringi (FC Levadia ja Nõmme Kalju). Lisaks saab Euroopa tugevuselt teises klubisarjas kätt enamasti proovida meistriliiga neljas tiim. Viimati nimetatutelt võib aga eurokoha võtta meeskond, kes kroonitakse Eesti karikavõitjaks. Kui karikavõitjal on aga koht juba olemas, siis saabki rahapaja juurde meistrivõistluste neljas meeskond.

Kuna Eesti karikavõistlused on jõudnud praeguseks kulminatsioonini, ongi õhus küsimus, kes saab neljanda Eesti meeskonnana suvel end rahvusvahelises seltskonnas proovile panna ja kelle pangaarve täieneb vähemalt 200 000 euro võrra. Just nimetatud summa on ette nähtud meeskonnale, kes tagab endale pääsme Euroopa liiga esimesse eelringi. Järgmistesse ringidesse pääsemise korral saab seda summat aina suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles