Hispaania liiga juht kardab Inglismaa liiga majanduslikku võimu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Tebas
Javier Tebas Foto: AFP / Scanpix

Hispaania kõrgliiga president Javier Tebas loodab, et liiga suudab finantspoole pealt Inglismaa kõrgliigale järele jõuda, sest vastasel juhul saab Premier League’ist jalgpalli NBA.

«Loodame, et suudame majanduslikult olla Inglismaa kõrgliigaga samal tasemel. Me ei soovi, et nad oleksid teistest sammu ees. Kui me seda ei suuda, siis muutub Inglismaa kõrgliiga jalgpalli NBAks See ei oleks hea ei meile ega spordile üldisemalt,» viitas 53-aastane Tebas BBC vahendusel sellele, et kõik parimad korvpallurid on koondunud ühte liigasse.

Hooajal 2013-2014 oli Inglismaa kõrgliiga sissetulek 3,26 miljardit naela, Hispaania kõrgliiga teenis tulu aga 1,51 miljardi naela eest. Tebase hinnangul on Hispaania majanduskriis liigat ka positiivselt mõjutanud. Nimelt leiab ta, et tänu majanduslikule olukorrale on La Liga klubid paremini märganud talente. «Kriis on õpetanud Hispaania klubidele, kuidas raske tööga talente leida. Inglismaa klubid pole selle jaoks eriti pidanud vaeva nägema,» sõnas ta.

Samas tõi Tebas välja, et Leicester City edulugu tõestab, et ainuüksi rikkus ei taga edukust. «See, mida Leicester teeb, on ime. Nad on Meistrite liigas! See on positiivne ning tõestab, et jalgpall ei ole ainult raha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles