Tõnu Tõniste: paljud alaliidud kartsid, et keskendun liialt tippspordile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ärimehe ja legendaarse purjetaja Tõnu Tõniste laeks jäi Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendivalimistel kolmas koht. Esimeses hääletusvoorus kogus ta 29 häält Urmas Sõõrumaa 37 ja Jüri Ratase 55 vastu. Teises hääletusvoorus sai presidendiks hoopis Sõõrumaa, kes edestas Ratast minimaalse paremusega 61:60.

«Mell oli Urmasega rohkem ühisosa selles, et meie arust on spordis praegu natuke liiga palju poliitikat ja poliitilist rahajagamist. EOK-sse on vaja pisut teistmoodi mõtlemist ja tuleb teha päris olulisi muudatusi. Kaotusest on ikka kahju, sportlasena loodad ju ikka, et tuleb võit,» rääkis Tõniste ajakirjanikele pärast hääletustulemuste selgumist.

«Paljudel olümpiakomiteesse kuuluvatel alaliitudel oli äkki kartus, et ma ei kõneta neid piisavalt. Olen ju olümpiasportlase taustaga ja tippsport on mulle väga oluline. Suur osa alaliitudest pole samas olümpiamängudega seotudki. Sõõrumaa puhul on mul väike hirm, et EOK on nii tähtis organisatsioon, et sellega ainult ühiskondlikus korras tegeleda,» viitas Tõniste vastse presidendi Sõõrumaa lubadusele, et ei kavatse ameti eest palka küsida ja ta põhitegevuseks jääb äri. Tõniste ja Ratas oleks keskendunud ainult EOK-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles