Sõõrumaa lubadused: miljonid eurod, Eesti spordi maja ja 400 000 harrastajat (1)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Tairo Lutter

Värske Eesti Olümpiakomitee (EOK) president Urmas Sõõrumaa rõhus täna EOK täiskogu istungil, et suudab Eesti sporti tunduvalt rohkem raha tuua. Poliitilised katuserahad jäävad küll alles, kuid süsteem muutub läbipaistavaks. Sõõrumaa ehitab Eesti spordi maja ja mitmekordistab harrastajate arvu.

Kokkuvõte Sõõrumaa tänastest lubadustest:

*Sõõrumaa kinnitas oma kõnes, et tema pole mitte jutu-, vaid tegudemees

*Sõõrumaa juhtimisel ehitatakse Eesti spordile oma maja

*Eestis saab olema 150 000 spordiharrastaja asemele 400 000 harrastajat

*Sõõrumaa paneb EOK sees tööle kindlate valdkondade komisjonid, millel on otsustusõigus. «Head ideed ei jää enam kohvikulaudade taha,» ütles Sõõrumaa tänases kõnes.

*Ühest Sõõrumaa juhitud ettevõttest saab EOK kuldsponsor

*Eraettevõtlusest saab EOK iga aasta vähemalt 1,3 miljonit eurot toetust

*5-6 miljonit eurot tuleb EOKle tubaka- ja alkoholiaktsiisi tõusust

*Poliitilised katuserahad jäävad alles, kuid süsteem muutub läbipaistvaks. «Sõna «katuseraha» ei ole mulle kunagi meeldinud ja minu arvates selle jagamine jätkugu. See on hoopis teine asi ja EOK kontekstis ei oma see tähtsust. Olgu see mujal, las rahvaasemikud teevad, mida nemad tahavad. Samal ajal on aga läbipaistvus minu lubadus kõigile, eriti väiksematele alaliitudele, kust ka paljud minu hääled tulid.»

*Sõõrumaa oma töö eest EOK presidendina palka ei saa. «EOK juht ei pea palka saama. Ta ei saa kuskil palka ja ei hakka seda nüüdki saama. Ma ei loobu sellest, pigem ma lihtsalt ei nõua seda endale.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles