Tõniste sõnad lükkasid Sõõrumaa Ratasest mööda (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EOK täiskogu hääletas uut presidenti
EOK täiskogu hääletas uut presidenti Foto: Tairo Lutter

Pärast seda, kui Tõnu Tõniste oli Eesti Olümpiakomitee (EOK) presidendivalimiste esimeses voorus välja langenud, astus ta kõnepulti ja kutsus teises voorus hääletama Urmas Sõõrumaa poolt. «Pool naljatades on üteldud, et meist kolmest kokku saaks ideaalse presidendi. Kui Sõõrumaa saab valituks, saab minust asepresident – seega, kui hääletate Sõõrumaa poolt, saate kaks kolmandikku ideaalsest presidendist,» lausus ta.

Võimalik, et just need sõnad andsid kahtlejatele tõuke hääletada teises voorus Sõõrumaa poolt ning võtta suurärimehel poliitik Jüri Ratase vastu napimast napim võit 61:60. Avavoorus Tõniste poolt hääletanud 29 EOK liikmest suunasid oma hääle edasi Sõõrumaale 24. Ratas sai samal ajal juurde vaid viis häält.

Pärast tulemuste teatavaks tegemist Sõõrumaa ja Tõniste kaelustasid, Ratase näoilme väljendas selgelt pettumust. «Tõnu öeldud sõnu… neid ma ei unusta! Kavatsen teha temaga väga süsteemset koostööd,» lubas Sõõrumaa, kes kutsus peale Tõniste asepresidendiks ka endise vasaraheitja Jüri Tamme.

Pingelisele hääletusele eelnesid kolme kandidaadi kõned. Ratase jutt oli sorav, lihvitud, selge, ent… ehk liiga masinlik ja liiga vähe asjast rääkiv. See oli kogenud poliitiku veatu, ent vähe puudutav esinemine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles