Vähemuses Paide võitles Flora vastu välja väärt viigipunkti

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas käib endiselt kehvalt tiitlikaitsja FC Flora käsi, kes tegi täna Paides sealse Linnameeskonnaga 1:1 viigi. 

Vjatšeslav Zahovaiko viis Paide 19. minutil penaltist juhtima, kuid kuus minutit hiljem jäi kodumeeskond vähemusse, kuna punase kaardi sai Martin Ustaal. Pooletunnise mängu järel Maksim Gussev viigistas, kuid see jäi ka tänase mängu viimaseks väravaks. Flora jaoks oli see tänavu juba viiendaks viigiks, kaotusi on kogutud üks, võite kaks.

Nii Paide kui Flora on kaheksa vooruga kogunud 11 punkti ja tabelis hoitakse vastavalt viiendat ja kuuendat kohta.  Infonet võitis samal ajal 4:1 Rakvere Tarvast.

Tabeliseis: 1. Kalju 19, 2. Infonet 17, 3. Levadia 15*, 4. Tammeka 14, 5. Paide 11, 6. Flora 11, 7. Sillamäe 7*, 8. Narva 4*, 9. Pärnu 3*, 10. Rakvere 1

*mäng vähem peetud

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – FC Flora

Laupäeval, 16. aprillil kell 13.00 Paide linnastaadionil

Hooaega tulemuste poolest kehvalt alustanud Paide Linnameeskond on viimastes voorudes korraliku hoo sisse saanud. Kolmes esimeses voorus nulli peale jäänud ja alles neljandas voorus esimese viigipunkti teeninud Paide on võitnud Pärnu, Narva ja Rakvere vastu kolm viimast mängu, lüües neis kokku suisa 12 väravat.

Viimati oldi võõrsil 5:0 üle Rakvere Tarvast ning ootamatult on meeskonna väravalööjate seas kõrgele pulgale kerkinud äärekaitsja Timo Lomp, kes on jala valgeks saanud kõigis kolmes viimases kohtumises. Liigatabelis on Paide tõusnud viiendale kohale, jäädes esinelikust vaid nelja punkti kaugusele. Punktide poolest on nendega samal real ka Flora, kuid hetkel jätab väravate vahe pealinlased kuuendaks. Nõmme Kalju eilne võit Tartu Tammeka üle tähendab aga seda, et enne laupäevast kohtumist jääb Flora neist maha juba üheksa punktiga ja vajab seega Paidest minimaalselt viiki, soovitavalt aga kõiki kolme punkti.

Flora on tänavu löönud seitsme mänguga kümme väravat, millest vähem on ette näidata vaid Levadial ja tabeli kahel viimasel meeskonnal. Seejuures on kümnest tabamusest koguni üheksa tulnud võidumängudes Tarva ja Transiga, seitsmest mängust neljas on liiga mullune paremuselt teine ründeliin aga kuivale jäänud. Täpselt nii juhtus ka kahes viimases mängus Tammeka ja Sillamäe vastu, milles Flora pidi koduväljakul leppima 0:0 viigiga.

Nädala sees võttis Flora koduväljakul Evald Tipneri karikasarja veerandfinaalis kohustusliku võidu Tartu Santose vastu, ent seegi edasipääs kindlustati vaid skooriga 3:1 ja pinget oli mängus küllaga. Paide kujunes Flora jaoks vahepeal meeskonnaks, kelle kulul väravatelöömist harjutada, sest näiteks 2014. aastal võideti kaks esimest mängu 5:0 ja 5:1 ning kolmas 3:0. Mullu aga võitis Flora esimese mängu 2:0, teise suurte raskustega 2:1 ja kolmanda 1:0. Hooaja viimases mängus kuulus 2:1 võit juba Paidele – tõsi, Flora oli selleks ajaks meistritiitli kindlustanud ja andis mänguaega ka varumeestele.

Paide peatreener Meelis Rooba: «Paide Linnameeskonna jaoks on laupäevane kohtumine Floraga esimene kodumäng murul. Usun, et murul mängimine annab meestele head hingamist juurde. Mänguliselt on tähtis, et suudame taktikalised eesmärgid ellu viia.»

Paide ründaja, veel mullu Flora ridadesse kuulunud Martin Kase: «Arvan, et mäng Floraga ei vaja pikemat arutelu. Kõik teavad, mis puust meeskond Flora on ja nad on ikkagi valitsevad meistrid. Meie oleme oma hoo üles saanud, aga meistrite algus on olnud tulemuste poolest krobeline. Mis saaks olla parem, kui Florat oma publiku ees võita. Fännid, tulge meid platsi äärde toetama!»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Premium liiga on muutunud selgelt tasavägisemaks ja taktikaliselt on juurde pannud kõigi võistkondade treenerid. Nii ka Paide, kes pealegi sel hooajal on muutunud koosseisult tugevamaks. Nad on ka oma rünnakud käima saanud ja heas hoos, nii et nende vastu peame oma mängu pisut teisiti üles ehitama. Ootame head kohtumist!»

Flora poolkaitsja Jan Kokla: «Läheme Paidesse hea emotsiooniga. Oleme selle mängu ootuses väga põnevil ja mängutahe on suur. Eesmärgiks on näidata head mängu ning vajalikud punktid koju tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles