Klopi heavy metal viis Carragheri ajarännakule

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamie Carragher (paremal) 2009. aastal Liverpooli eest mängimas
Jamie Carragher (paremal) 2009. aastal Liverpooli eest mängimas Foto: SCANPIX

Neljapäevane jalgpalli Euroopa liiga veerandfinaali korduskohtumine Liverpooli ja Dortmundi Borussia vahel läheb ajalukku. 1:1 viigiga lõppenud avamängu järel pandi Inglismaal püsti tõeline väravapidu: Liverpool oli kaotusseisus 0:2 ja 1:3, kuid võttis lõpuks 4:3 võidu. Klubi legend Jamie Carragher oli vaimustuses.

«Selline siis ongi see «heavy metal jalgpall» Jürgen Klop käe all: see on järeleandmatu, intensiivne, dramaatiline, see jätab pealtvaatajad hingetuks,» arutles endine keskkaitsja Daily Maili veergudel. «Esmakordselt pärast karjääri lõpetamist tundsin staadionilt koju jõudes, nagu ma oleks ise mänginud. Mu mõtted lendasid ja võimatu oli magama jääda. Mängijakarjääri ajal oli see harjumuspärane, kuid pärast Liverpooli uskumatut tagasitulekut Dortmundi vastu valdasid mind samasugused tunded nagu omal ajal jalgpallurina.»

Mõne aasta eest Dortmundi Borussiat juhendades rääkis Klopp Inglismaa meediale, et kuigi ta austab Londoni Arsenali peatreenerit Arsene Wengerit, siis prantslase mängustiil talle päris meeltmööda ei ole. «Temas on midagi erilist. Ma armastan teda. Ta on Sir Arsene Wenger,» ütles Klopp. «Kuid talle meeldib palli hoida, teha palju sööte… see on nagu sümfooniaorkester. Vaikne muusika. Mulle meeldib rohkem heavy metal. Minu jaoks peab kõik olema vali.»

Sellest päeavast alates on Klopp Inglismaal tuntud kui «heavy metal jalgpalli» eestvedaja. Pärast neljapäeva teavad ka Liverpooli fännid, mida see tähendab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles