Norbert Hurt: puudu on jäänud heast juhist väljakul

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora peatreener Norbert Hurt.
Flora peatreener Norbert Hurt. Foto: Tairo Lutter

FC Flora peatreener Norbert Hurt lausus pärast Premium liigas tehtud neljandat järjestikust viiki, et mängijad satuvad kohati pingesse ega suuda soovitud joonistest kinni hoida. Tiitlikaitsjal Floral on kaheksa vooru järel tabelis 11 punkti ja sellega ollakse alles kuuendal kohal, täna tehti 1:1 viik alates 25. minutist kümnekesi mänginud Paide Linnameeskonnaga.

«Neis mängudes on olnud ühine joon, kus alustame hästi ja tunda on ehk natuke pingelisust. Kammitseb see, et pead kohe ära lööma, vastased saavad aga iga minutiga jõudu. Seal, kus oleks vaja head juhti väljakule, on sellest puudu jäänud – meest, kes suudaks meeskonna sees mängutempot juhtida, hoida mängus kiirust ja samas kannatlikkust,» sõnas Hurt.

Flora juhendaja nõudis Paide vastu väljaku äärest mitmel korral lihtsamini mängimist. Mida ta sellega silmas peab? «Ennekõike pead olema lõdvestunud ja pingetest vaba. Meie mängijatel on taset küll, seda on elu näidanud. Oleme ruumi ja võimalusi tekitanud, aga kui mäng läheb liiga ruttu selliseks, nagu oleks viimased minutid – kiiresti pall ette, kiiresti vaja ära lahendada –, siis kaob mängudistsipliin,» tõdes Hurt.

«Hoia oma joonist ja hoia tempot, lõpuks vastane ei jõua enam neid käike kinni panna. Aga kui seal tekib rahutus ja tunne, et peab midagi muutma, kuigi tegelikult ei ole vaja midagi muuta, võimalusi on, siis läheb mäng pingeliseks. Siis on vaja kopsud korraks tühjaks tõmmata ja – huuuh! – oma rütmis jätkata,» leidis Hurt.

Liidrist Nõmme Kaljust jäädakse maha kaheksa, teisel kohal olevast Levadiast seitsme ja kolmandal real püsivast Infonetist kuue punktiga. «Praegu on vaja seest küpseda. Seda, mis me tõeliselt oleme, näitavadki rasked olukorrad,» sõnas Hurt. «Kui seal suudad ennast peale suruda, oledki mängumees. Tähtis on, et mehed seisaksid mängus selgelt enda eest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles