Takistussõidu U25 klassi sisemeistrivõistluste kulla võitis Helen Rätsepp

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Rätsepp ja Calderon.
Helen Rätsepp ja Calderon. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Ruila ratsakeskuses poniklassi ja U25 klassi sisemeistrivõistlused takistussõidus. Ülipõnevas võistluses võitis U25 meistritiitli Helen Rätsepp hobusel Calderon. Poniklassi sisemeistriteks suurte ponide arvestuses tuli Birgit Loot ponil Mon Arh ja väikeste ponide arvestuses Kippen Närep ponil Luka. Mõlema vanuseklassi võistlused kujunesid ülipõnevaks, pakkudes üllatusi ja pinget kuni lõpuni.

U25 tasemel asus medalijalile 30 võistluspaari. Esimesed sõidud ei olnud just paljulubavad, kuid lõpuks ja mitmeti õnnega pooleks õnnestus teise vooru puhta sooritusega pääseda 9-l paaril. Nii mitmedki favoriidid pidid aga leppima esimeses voorus karistuspunktidega ja medaliheitlusesse edasi ei saanud. Tundus, et teises voorus on kõik võimalik.

Esimesena tegi II voorus nulli ringi kolmandana startinud Ketlin Ramjalg (RK Ruila Tall) hobusel Qatimini Des Vergers Z. Paistis juba, et viiendana sõitu alustanud Susan Kaleta (Viljandimaa RSK)  hobusel Aga Flamenco Von Feicht suudab tema aega lüüa, kuid kahjuks lõikas ratsanik näppu viimasel takistusel, saades tulemuseks 4 karistuspuntki. Tema järel asus rajale Helen Rätsepp (RK Ruila Tall) hobusel Calderon. Paar tegi üllatavalt hea ning kindla sõidu ja asus juhtima. Oli taas aeg asuda starti Ketlin Ramjalgil oma teise hobuse, Pittegaardens Rositaga – neil oli õnne ja tulemuseks puhas sõit ning paremuselt teine aeg. Kuna sisemeistrivõistluse arvestuses sai osaleda ühe hobusega, siis said Ramjalg ja Rosita hõbemedali Rätseppa ja Calderoni järel. Kaleta tuli ühe vea juures kiireima ajaga pronksile.

Helen Rätsepp oli üks noorimatest osalejatest antud klassis ja sellel kõrgusel enne võistelnud vaid korra. Nii tundis nooruke sportlane oma konkurentide ees ka aukartust. «Kõik on küll tuttavad, aga vanemad ja suurema võistluskogemusega. Natuke oli küll selline tunne, et mis mina siin nüüd teen,» muigas värske kulla omanik. Mis on tänase võidu taga? Võitja ise arvab, et treenimine ja harjutamine, ning natuke õnne oli ka. «Me oleme Calderoniga juba umbes 3 aastat koos treeninud, eks see aitas ka tänasele edule kaasa,» lisas Rätsepp.

Värske meistri ja hõbemedali omaniku treener ning Eesti Ratsaspordi Liidu spordidirektor Riina Pill oli oma õpilaste tänase saavutuse üle väga õnnelik. Ta sõnas, et U25 klassi uuesti sisseviimine Eestis on end igati õigustanud. See on ka rahvusvaheline trend, sest annab noorte klassist väljunud sportlastele sujuvama üleminekuvõimaluse seeniorite klassi. «Tänase võistlusega üldises plaanis võib väga rahule jääda – starte oli korralik arv ja põnevust jätkus lõpuni välja,» ütles Pill.

Poniklassis jagati medalid välja kahes arvestuses: suured ponid ja väikesed ponid. Kahe arvestuse peale kokku jõudis puhaste sõitudega teise vooru 13 võistluspaari – väiksemate ponide arvestuses kuus ja suuremate ponide arvestuses seitse. Esimesena selgitati medalisaajad väiksemate ponide arvestuse kõrgusel 95 cm. Anett Pajur ja Macho tegid esimesena startides ette kohe kiire aja, mille lõi lõpuks sekundiga üle neljanda alustanud Kippen Närep Lukal. Tema järel startinud Rebecca Blumfeldt ja Wise Guy tegid küll puhta sõidu, kuid ei suutnud kahes esimest kiiremat aega teha. Medalikolmik oli seega järgmine: kulla võitis Närep, hõbeda Pajur ja pronksi Blumfeldt. Kogu medalikolmik on pärit Tondi Ratsaklubist ja treenivad Sirje Arguse käe all.

Rajal tõsteti kõrgused 105 cm peale  ja alustasid suured ponid. Maris Kangur (Tondi RSK) ja Jalica Van Blommerchot tegid teisena starti tulles puhta soorituse ja korraliku aja, kuid tema järel startinud Kärt Kingisepp (Tondi RSK) ja Cessika lõid neid pea sekundiga, asudes korraks juhtima. Birgit Loot (RSK Simon, treener Merle Annusver) ja Mon Arh näitasid raudset närvi startides viimasena ja võttes võidu Kingiseppa ees pea sekundiga. Nii jagatigi medalid järgmiselt: Loot kuld, Kingisepp hõbe ja Kangur pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles