Ülivõimas! Heiki Nabi ja Ardo Arusaar jõudsid olümpiamängudele

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Ardo Arusaar (paremal).
Võidukas Ardo Arusaar (paremal). Foto: Kuvatõmmis / UWW

Serbias Zrjenjaninis peetaval maadluse Euroopa tsooni olümpiakvalifikatsiooniturniiril oli Eestile suurepärane hommikupoolik, sest nii Londoni olümpiahõbe Heiki Nabi (-130 kg) kui Ardo Arusaar (-98 kg) on jõudsid finaali ja kindlustasid sellega pääsme Rio de Janeiro olümpiamängudele.

Arusaar alistas esimeses ringis Aserbaidžaani esindaja Šalva Gadabadze ja veerandfinaalis tänu avasekundite kaunile heitele soomlase Tuomas Lahti 6:2. Poolfinaalis on Arusaare vastane tugev valgevenelane Tsimafei Dzeinitšenka, kes tuli 2010. aastal MM-hõbedale ja 2011. aastal Euroopa meistriks. Arusaar alistas poolfinaalis Dzeinitšenka ja pääses olümpiale! Seis jäi 1:1, aga kuna valgevenelane teenis hoiatuse hiljem kui Arusaar, anti eelis eestlasele.

Nabi oli avaringis 4:1 üle kodupubliku ees võistlenud Nemanja Pavlovici, veerandfinaalis oli vastaseks ungarlane Balint Lam, keda Nabi on viimastel aastatel mitu korda võitnud. Ka seekord jäi peale Nabi, kelle edunumbrid olid 3:0. Poolfinaalis tuleb Nabil heidelda tuttava Ioseb Tšugošviliga (Valgevene), kellele Nabi kaotas märtsis Riias peetud EMi veerandfinaalis. Nabi võitis Tšugošvilit poolfinaalis 3:1!

Eestlasest tunduvalt kogukam Gruusia päritolu valgevenelane läks esimesel perioodil Nabile antud hoiatuste tõttu 1:0 juhtima, ent Nabit parteris erinevalt EMilt üle vedada ei suutnud. Teisel perioodil sundis Nabi Tšugošvili eksima ja Nabil õnnestus ta korraks põrandale suruda. Matši viimased minutid kuulusid juba Nabile, kelle vastupidavus oli Tšugošvilist märkimisväärselt parem.

Heiki Nabi Riia EMil. Foto: Tairo Lutter.
Heiki Nabi Riia EMil. Foto: Tairo Lutter. Foto: Tairo Lutter

Õhtul peetavates finaalides kohtub Arusaar ungarlase Adam Varga ja Nabi sakslase Eduard Poppiga, aga need olümpialepääsu osas enam midagi ei muuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles