Taas olümpiale sõitev Ardo Arusaar: tunded keesid üle, aga suutsin edu hoida

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ardo Arusaar (paremal).
Ardo Arusaar (paremal). Foto: Tairo Lutter

Nagu ka neli aastat tagasi, suutis Ardo Arusaar kreeka-rooma maadluse poolraskekaalus (-98 kg) olümpiale pääseda juba Euroopa tsooniturniiri kaudu. Nii saab Arusaar rahulikult Rio de Janieroks valmistuda ning maailma kvalifikatsiooniturniiridele Mongooliasse ja Türki pole vaja sõita.

Serbias Zrenjaninis toimuval turniiril jõudis Arusaar finaali, kus kohtub õhtul ungarlase Adam Vargaga. Olümpiale sõitu see matš enam ei mõjuta, sest Rio pileti tagasid poolfinaalide võitjad.

Otsustavas matšis oli Arusaare vastaseks 2010. aasta MM-hõbe Tsimafei Dzeinitšenka Valgevenest, kes oli kohtumise eel pigem favoriidi rollis. Matš lõppes 1:1 ja Arusaar sai eelise tänu sellele, et vastane sai hoiatuse viimasena. Pärast lõpuvilet lubas üliõnnelik Arusaar endale ka lõbusa salto. «Poolfinaalis keesid tunded juba veidi üle ja kogu matš oli väga pingeline. Lõpuhetked tekitasid häid emotsioone ja tuli natuke õhku välja lasta. Praegu on ikka päris hea meel,» rääkis Arusaar Postimehele.

«Andsin esimese passiivsuse taktikaliselt ära ja siis lootsin, et teise passiivsuse saab juba vastane. Mina saingi viimase punkti ja suutsin hambad ristis edu hoida. Teadsin, et matš peaks püstimaadlusega lõppema ja võidab see, kes on aktiivsem. Ei tahtnud ennast palju parterisse lasta panna, sest seal on Dzeinitšenka väga tugev,» selgitas 27-aastane Vana-Vigalast pärit vägilane.

Neli aastat tagasi tuli õnnestumine Bulgaarias, kus Arusaar tagas pääsu Londoni olümpiale. Lõpuks teenis ta olümpialt hinnatava 8. koha. «Mulle vist sobib see esimene turniir. See on selline võistlus, kus närvidel on suur roll. Kui poleks siin õnnestunud, siis oli plaanis kogu karussell läbi teha. Aga ei tea, kuidas see mõjunud oleks, sest reis oleks pikk olnud ja kaalu oleks ka olnud vaja taas alla võtta. Nüüd saan rahulikult hakata olümpiaks valmistuma,» sõnas Arusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles