Leila Luik: ilmselt teeme Rio olümpial ajalugu (2)

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lily Luik (vasakult), Liina Luik  ja Leila Luik
Lily Luik (vasakult), Liina Luik ja Leila Luik Foto: SCANPIX

Kolmikud Liina, Lily ja Leila Luik teevad Rio olümpiamängudel suure tõenäosusega ajalugu: kõik kolm naist asuvad ilmselt starti olümpiamaratonil. Vähemalt hetkeseisuga sõidaks olümpiale nemad, kuid teistel eestlannadel on veel võimalik maksimaalselt kolmeliikmelises naismaratonikoondises korrektiive teha.

Viimasena kolmikutest täitis olümpianormi Leila Luik, kes sai ajaga 2:42.11 Hamburgi maratonil 16. koha. Kuigi norm sai täidetud, siis tegelikult tahtnuks Luik veel kiiremat aega näidata. «Tegelikult ei olnud täna väga head tunnet. Väga raske jooks oli. Tegin tänast ilma arvestades liiga kiire alguse ja lõpus tempo langes. Tuuline ja jahe ilm oli,» rääkis Luik pärast võistlust Postimehele. Stardis oli ka Liina Luik, kes täna just külma ilma tõttu katkestas.

Leila suutis siiski vastu pidada ja peaeesmärgi korralikult täita. «Tegelikult oleksin tahtnud joosta isiklikku rekordit, päris rahule jäänuks ajaga 2:37-2:38. Veel 15.-20. km peal liikusin selles graafikus, kuid siis tempo rauges. Ka Liina läks tegelikult isiklikku rekordit jooksma, kuid nagu aeg on näidanud, siis meile külm ilm ei sobi. Tõesti loodan, et Rios ei ole mingil kummalisel põhjusel alla 10 kraadi sooja,» rääkis lõbusas tujus Leila Luik.

Tema teada võivad õdedest Luikedest saada olümpiaajaloo esimesed kolmikud. «Ilmselt oleme kõiki olümpiaalasid arvestades esimesed, kuid kergejõustikus peaks asi kindel olema. Suure tõenäosusega teeme ajalugu. Eks see kõik pole siiamaani päris kohale jõudnud. Oleme lihtsalt nii õnnelikud, et saame oma väikest ja armast kodumaad esindada maailma kõige suuremal spordipeol.»

Kolmekesti osaleti ka kahe aasta eest toimunud Zürichi EMil ning juba seal pidid õed Luiged igapäevaselt erinevate riikide meediakanalitele intervjuusid andma. Karta on, et Rios on huvi eestlannade vastu veelgi suurem. «Eks me oleme sellega arvestanud,» muigas Leila.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles