Seim: Rios tuleb tõsta end ribadeks, kasvõi opilauale (2)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim maalilises Førde linnas koos EMil võidetud pronksiga ning tõukamises teenitud väikese hõbemedaliga.
Mart Seim maalilises Førde linnas koos EMil võidetud pronksiga ning tõukamises teenitud väikese hõbemedaliga. Foto: Erakogu

Mullu Houstonis tõstmise MMil võidetud medaliga komeedina Eesti absoluutsete sporditippude sekka tõusnud Mart Seim noppis teist tiitlivõistlust järjest medali, kui ta sai Norras Førdes EMil üliraskekaalus kaela pronksmedali.

Enne Euroopa meistrivõistlusi peeti Seimi kindlalt Eesti üheks suuremaks medalilootuseks Rio olümpial. Vaadates aga nüüd OMi poole, siis laupäevane jõuproov tõmbas kindlasti eestlase osas lootusi väiksemaks, kuid lõppkokkuvõttes on selge, et võrreldes EMiga on Seim olümpial kindlasti parem ja vajadusel on eestlane valmis end ka ribadeks tõstma.

«Rios ei hoia ma midagi tagasi. Siis on juba täitsa savi, mis hiljem saab. Võib end ribadeks tõmmata ja pärast sealt ka otse operatsioonilauale minna. Olümpia ei ole koht, kus end tagasi hoida,» tõdes Seim päev pärast EMi maalilises Norra väikelinnas.

Laupäeval sellist vajadust ei olnud, kuna kolmandast kohast kõrgemale reaalsuses trügida polnudki võimalik. Mullu kaheaastaselt dopingupausilt naasnud 22-aastane grusiin Laša Talakhadze oli Norras ülivõimas – rebimises Euroopa rekord 212 kg ja tõukamises 251 kg. Kokku fantastilised 463 kg. Hõbemedali teenis karjääri jooksul juba samuti dopingupausi pidanud 21-aastane armeenlane Gor Minasjan 442 kg (205+237) ja Seimile tõi pronksi 424 kg (185+239). Kui Talakhadze ja Minasjan panid võrreldes eelmise aasta MMiga tulemuses juurde, siis Seim andis 14 kg ära.

Nii rebimises kui ka tõukamises läks eestlane proovima küll isiklikke ja Eesti rekordeid – vastavalt 191 kg ja 250 kg -, kuid kogusumma Eesti rekord 441 kg jäi sel korral sündimata (praegune rekord on 438 kg). Kui rebimine eestlasel ebaõnnestus, siis tõukamises tiksus peas juba Rio olümpia.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles