Videod: Cavaliers pidi avamängus rassima, kolmele soosikule ülikindel võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detroit Pistonsi mängijad ei suutnud play-off-seeria avamängus Kevin Love'i peatada.
Detroit Pistonsi mängijad ei suutnud play-off-seeria avamängus Kevin Love'i peatada. Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA said tänase ööga avamängud peetud kõikides play-off-paarides. Ainsana pidi võidu nimel tõsiselt pingutama idakonverentsis põhiturniiri võitnud Cleveland Cavaliers, kes sai siiski 106:101 jagu Detroit Pistonsist.

Põhiturniiril Pistonsile neljast mängust kolm kaotanud Cavaliersi suur kolmik viskas kolme peale enam kui kolmveerandi meeskonna punktidest. Kyrie Irvingu arvele kanti 31 punkti, Kevin Love lisas 28 punkti ja võttis 13 lauapalli ning LeBron James tõi 22 punkti ja jagas kaaslastele 11 korvisöötu. Pärast 2009. aastat esmakordselt kohamängudele jõudnud Pistonsi parimana viskas Kentavious Caldwell-Pope 21 punkti, Marcus Morris lisas 20 punkti.

Ülejäänud kolmel soosikul ei tekkinud avamängu võitmisega vähimaidki probleeme. Miami Heat tümitas Charlotte Hornetsit koguni 123:91, Luol Deng tabas väljakult 13 viskest 11 ja kogus 31 punkti. Elu esimese play-off-mängu pidanud Hassan Whiteside lisas 21 punkti ja võttis 11 lauapalli. Avaveerandil viskas Heat seejuures koguni 41 punkti, mis märgib kohamängudes klubi kõigi aegade rekordi kordamist, lõpuks kokku saadud 123 punkti tähistab aga uut tipptulemust. Hornetsile tõi Nicolas Batum 24 punkti, Kemba Walker lisas 19 punkti.

Omamoodi rekordi püstitas ka Memphis Grizzlies, sest 32-punktiline 74:106 allajäämine San Antonio Spursile märgib klubi ajaloo suurimat kaotust play-off'is. Kahekohalise punktisummani jõudsid vaid 16 punkti visanud vanameister Vince Carter ja 14 punkti kogunud Lance Stephenson. Spursile tõi Kawhi Leonard 20 punkti, tehes lisaks neli vaheltlõiget ja pannes kolm blokki. LaMarcus Aldridge lisas 17 ning Patrick Mills ja Tony Parker mõlemad 15 punkti.

Los Angeles Clippers oli avamängus Portland Trail Blazersist üle tulemusega 115:95. Iga veerandajaga edu kasvatanud võitjatele tõi Chris Paul 28 punkti ja andis 11 korvisöötu, Blake Griffini arvele kanti 19 punkti, 12 lauapalli ja kuus korvisöötu. DeAndre Jordan viskas 18 punkti ja võttis 12 lauapalli. Portlandile tõi Damian Lillard 21 punkti ja andis kaheksa korvisöötu, Gerald Hendersoni arvele jäi 16 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles