Eesti koondise puurilukk on siirdumas Türgi kõrgliigasse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pavel Londak
Pavel Londak Foto: Pm

2008. aasta sügisel koduses MM-valikmängus Türgi vastu (kohtumine lõppes 0:0 – toim) supermängu teinud Eesti jalgpallikoondise puurilukk Pavel Londak võib Türgi meedia teatel lähiajal siirduda sealsesse kõrgliigasse.

Viimased neli hooaega Norra klubi Bodö/Glimti ridadesse kuulunud 30-aastase Londaku vastu tunneb huvi Bucaspor. Väidetavalt on tingimustes kokkuleppele jõutud, kuid allkirju veel lepingul pole. Lähipäevil peaksid siiski ka paberid korda saama ning seeläbi väheneks veelgi Norras mängivate Eesti koondislaste arv. «Praegu ei tohi ma midagi täpsemalt rääkida,» sõnas Londak.

Türgi liiga on praegu täpselt poole peal ning seni on Bucaspor kogunud 12 punkti, millega paiknetakse eelviimasel ehk 17. positsioonil. Seega ootab mullu esiliigas pallinud meeskonda hooaja teises pooles eelkõige heitlus kõrgemasse seltskonda püsimajäämise eest.

Praegu on ka Türgi liigas talvepaus ja Bucasporil on järgmine kohtumine kavas alles 23. jaanuaril, kui võõral väljakul minnakse vastamisi Besiktasega.

Lõppenud hooaja Norra esiliigas veetnud Londak tunnistas eelmise aasta lõpus, et sooviks hea meelega klubi vahetada ja ennast tugevamas konkurentsis proovile panna, kuna praegune tase jäi mehe sõnul talle natuke igavaks. Mängumehe lahkumissoov on seda loomulikum, et Bodö/Glimt pallib ka algaval hooajal Norra esiliigas.

Kuigi ametlikult pole Londak ja Bucaspor kokkuleppele jõudnud, siis näiteks veebikülg Wikipedia on Eesti koondislase juba lisanud meeskonna nimekirja, kuigi särginumbrit pole talle veel omistatud.

Samas on Londakul norralastega lepingut järel veel kaks aastat ning seega tuleb Bucasporil mängumehe eest ka üleminekutasu maksta. Arvestades, et Bodö/Glimtil on olnud viimasel ajal majanduslikke raskusi, siis tõenäoliselt Londaku lahkumisel takistusi ei tehta ja ta lastakse ära mõistliku hinna eest.

Praeguseks on Londak juba jõudnud Türki ning väidetavalt liitub ta ka meeskonna treeninglaagriga Antalyas, kui ollakse lepingule allkirjad antud.

Praegu on Bucaspori esinumbriks väravaraamide vahel Angola passiga 31-aastane Carlos Fernandes, kelle kõrval kuuluvad meeskonna hingekirja veel paar kohalikku noort väravavahti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles