Skandaalse meldooniumi looja: pärast Rio olümpiat peab WADA oma otsust muutma (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivars Kalvins.
Ivars Kalvins. Foto: SCANPIX

Käesoleva aasta jaanuarist keelatud ainete nimekirja kuuluva meldooniumi looja Ivars Kalvins väitis, et pärast suviseid olümpiamänge peab Rahvusvaheline Antidopinguagentuur (WADA) muutma oma otsust meldoonium osas, sest vastasel juhul saavad nad kaela suure hulga kohtuhagisid.

Meldooniumiga on juba vahele jäänud üle 100 sportlase, kelle hulgas on lisaks tennisestaar Maria Šarapovale ka mitmeid tiitlivõistluste medaliste. Aine üks looja Ivars Kalvin väitis aga Venemaa uudisteagentuurile TASS, et kuigi käesoleva aasta 1. jaanuarist on meldoonium keelatud, siis pärast Rio OMi on WADA sunnitud ümber mõtlema ja panema kõnealuse aine taas lubatud ainete hulka.

«WADAl ei ole pärast olümpiamänge muud võimalust, sest nende vastu hakkab kuhjuma kohtuhagisid,» teatas Kalvin. «WADA on läbimõtlemata otsuste tõttu astunud miiniväljale ja miinid hakkavad lõhkema,» lisas Läti teadlane ähvardavalt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles