NBA parim pingimängija tegi ajalugu

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamal Crawford.
Jamal Crawford. Foto: SCANPIX

Korvpalliliiga NBA parimaks pingilt alustanud mängijaks ehk «kuuendaks meheks» valiti Los Angeles Clippersi tagamees Jamal Crawford. 36-aastane Crawford pälvis sama autasu juba kolmandat korda (lisaks ka aastal 2012 ja 2014), mida pole suutnud ükski teine NBA korvpallur.

Crawford viskas lõppenud hooajal keskmiselt 14,2 punkti ja andis 2,3 resultatiivset söötu. Pikka aega peeti auhinna peafavoriidiks põhiturniiril rekordilised 73 võitu kogunud Golden State Warriorsi äärt Andre Iguodalat, aga tema jäi hääletusel teiseks. Crawford kogus 341 punkti (sh 51 esikohta), Iguodala saagiks jäi 288 punkti (31 esikohta). Kolmanda koha sai Oklahoma City Thunderi türklasest tsenter Enes Kanter ja neljanda Denver Nuggetsi atleelik tagamängija Will Barton.

Kaks korda on NBA põhihooaja parimaks kuuendaks meheks valitud Kevin McHale, Ricky Pierce ja Detlef Schrempf. Mullu sai selle au osaliseks toona Toronto Raptorsis mänginud Louis Williams.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles