Käsipalli meistriliiga poolfinaalid tõotavad põnevuslahinguid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Koks
Marko Koks Foto: Marko Saarm / Sakala

Kolmapäeval algavad käsipalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalseeriad. Kolme võiduni peetavate seeriate avakohtumistes võõrustab Viljandi HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit ja Põlva Serviti Viimsi/Tööriistamarketit.

20.04 (kell 19:00) Viljandi Spordihoone: Viljandi HC - HC Kehra/Horizon Pulp&Paper (Videoülekanne Postimees.ee-s)

Omavahelised mängud:

Karikaturniiril: 23:28, 25:31

Põhiturniiril: 29:32, 24:25, 31:26

Vaheturniiril: 25:22, 22:22

2014. aastal Eesti karika võitnud Viljandi HC on senise hooaja jooksul aina paremasse vormi läinud. Kui hooaja esimesed neli kohtumist Kehra vastu kaotati, siis viimasest kolmest mängust on Viljandil kaks võitu ja üks viik.

Viljandi peatreener Marko Koks tunnistas, et tema hoolealustel on finaalikoht sihikul. «Ma loodan, et meie vaev hakkab ära tasuma. Mitte kunagi varem pole me taseme poolest finaalikohale nii lähedal olnud,» ütles ta ja lootis, et sel kevadel suudetakse seeriamängudeks paremini valmis olla kui mullu. «Siis suutsime Servitiga poolfinaalis küll võrdselt mängida, aga kaotasime seeria ikkagi mängudega 0:3.»

Kehra loots Indrek Lillsoo ennustas samuti, et tuleb võrdne ja pingeline poolfinaal, kus paljuski saab otsustavaks meeskondade treenitus. «Iseenesest võiks füüsiline pool just meie trump olla, aga paraku on meil koosseisus endiselt küsimärke,» rääkis Lillsoo ja lisas, et praeguse seisuga pole selge, kas paremsisemine Marko Slastinovski sel hooajal enam üldse mänguplatsile naaseb.

«Ta sai viimases Viljandi mängus kaks väga tõsist vigastust. Sellest on kuu aega möödas, aga ta pole veel ühtegi treeningut meiega saanud kaasa teha.»

Viljandi meeskonna liidritest on tervisega pisut kimpus Kristo Voika, kuid Marko Koks uskus, et saab Voikat poolfinaalseerias ikkagi mängitada. Koks nõustus Lillsooga, et tiheda mängugraafiku juures saadab edu võistkonda, kes kauem kestab. "Pärast vaheturniiri lõppu hakkasimegi rahulikult füüsilist põhja laduma. Alles siis naasime pallitreeningute juurde."

20.04 (kell 19:00) Mesikäpa Hall: Põlva Serviti - Viimsi/Tööriistamarket

Omavahelised mängud:

Karikaturniiril: 30:21, 32:21

Põhiturniiril: 35:23, 31:27, 39:21

Vaheturniiril: 25:27, 32:17

Nädalavahetusel kodusaalis toimunud Balti liiga finaalturniiril pronksmedali võitnud Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting ütles, et pronksikohtumise teine poolaeg andis talle poolfinaalseeria eel hea sisetunde. «Meil oli enne finaalturniiri 16 päeva pikkune mängupaus, aga mehed mängisid kõvasti ja hingestatult. Loodan, et poolfinaalseeria jooksul korjavad mehed vormi ning ka meie vaimne pool muutub üha tugevamaks.»

Musting tõdes, et vigastused on Servitit sel hooajal kõvasti räsinud ja praegugi on probleeme omajagu. Siiski uskus ta, et pikalt platsi kõrval aega veetma pidanud võõrleegionärid Andrei Ternovõi ja Roman Aizatullov saavad hooaja otsustavas faasis Servitile tõhusat abi anda.

«Kui rääkida Viimsist, siis nende tugevus on kindlasti pikk ja ühtlane pink ning väravavaht Siim Patrael,» rääkis Musting. «Kuigi suure osa mänge oleme nende vastu võitnud enam kui kümne väravaga, ei ole meil nendega kerge olnud. Mängud on tavaliselt mingi faasini väga võrdsed olnud ja alles seejärel oleme vahe sisse teinud.»

Korra on Viimsi sel hooajal Servitilt ka skalbi võtnud ja Viimsi/Tööriistamarketi mängija ja treeneri Siim Pinnoneni sõnul oli tolles mängus üks edu võti just väravavahi hiilgemäng. «Lisaks õnnestus meil tookord rünnakuid väga loogiliselt lahendada. Kui me ei kiirusta, siis võtame Servitilt nende kõige ohtlikuma relva ehk kiirrünnakuvõimalused. Me ei tohi lasta neil endaga võidu joosta,» lootis Pinnonen, et poolfinaalseeriaski õnnestub Viimsil tiitlikaitsjale hambaid näidata. «0:3 oleks meie poolt liiga igav lõpptulemus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles