Tujutu tiitlikaitsja kaduma läinud enesekindlus

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora uuel peatreeneril Norbert Hurdal on parajalt peamurdmist, kuidas meeskonna mäng ree peale saada.
FC Flora uuel peatreeneril Norbert Hurdal on parajalt peamurdmist, kuidas meeskonna mäng ree peale saada. Foto: Tairo Lutter

Tiitlikaitsja FC Flora madalseis tekitab segaseid tundeid: osa fänne nõuab peatreener Norbert Hurda vallandamist, teised usuvad tema filosoofiasse vankumatult; mõni jalgpallur näitab pärast mängu välja oma pettumust ja rahulolematust, mõni mitte. Hurt ja tema meeskond on meediaga suheldes pigem vaiksed ja tasakaalukad. Samal ajal tunnistavad kõrvaltvaatajad, et Flora mäng on tujutu ja mängijad kaotanud enesekindluse.

Veidi arvudest. Flora on kaheksast mängust võitnud kaks, viigistanud viis ja kaotanud ühe. Eesti meistriliigas hoitakse 11 punktiga kuuendat kohta. Viimasest viiest mängust on viigistatud neli ja kaotatud üks, väravaid on nendes kohtumistes löödud vaid kaks. Pärast eelmist võidukat hooaega ja lubavat talvist ettevalmistust on olukord kummastav. Liidrist Nõmme Kaljust jäädakse maha kaheksa punktiga. Viimati tehti 1:1 viik Paide Linnameeskonnaga, kes mängis 65 minutit vähemuses. Raske uskuda, et sellestsamast Florast kuulus märtsis Eesti koondisesse koguni üheksa mängijat. Tekkinud olukorda võib julgelt nimetada kriisiks.

Eelmisel hooajal Eesti meistriliiga parimaks mängijaks valitud Ingemar Teeveri arvates paistab Flora mängu vaadates silma enesekindluse puudumine. «Väristatakse nii kaitses kui rünnakul. Ma ei tea, kuhu see kindlus kadus, kuid selle puudumine on esimene asi, mis silma torkab,» mõtiskles talvel karjääri lõpetanud ründaja.

«Tabel räägib iseenda eest. Kui tiitlikaitsja on Paidega samal pulgal, siis pole olukord kiita, kuid loomulikult ei taha ma siinkohal Paide tublit saavutust maha teha,» ütles endine Flora ja Eesti koondise keskkaitsja Marek Lemsalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles