Võrkpalli EM-turniir kolis katusevaringu tõttu teise Pärnu võimlasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordihalli sissevarisenud katus.
Pärnu spordihalli sissevarisenud katus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu spordihalli pühapäevane katusevaring homme algavat Euroopa noormeeste võrkpallimeistrivõistluste alagrupiturniiri ära ei jäta või mujale ei vii, mängud on kavandatud kesklinna koolide Kuninga tänava võimlasse.

Eesti Võrkpalli Liidu juhatuse liige Henn Vallimäe ütles täna keskpäeval, et ülisuure tõenäosusega toimub turniir siiski Pärnus, kuna võistkonnad on siia jõudmiseks kulutusi teinud ja kogu korraldamise masinavärki on raske muudpidi käivitada, kirjutab volley.ee.

Seega mängitakse kesklinna koolide võimlas, kui täna õhtul Pärnusse saabuv Euroopa Võrkpalli Konföderatsiooni tehniline delegaat, CEVi asepresident Renato Arena (Itaalia) võistluspaiga muutumise ja koolivõimla 90 sentimeetrit lühema ning 50 sentimeetrit madalama saali vastuvõetavaks hindab. Variant, et turniir algab kesklinna koolide võimlas ja kolib paari päeva pärast spordihalli, on veel õhus, aga hallis ootava töö suurt mahtu arvestades ilmselt mitte tõenäoline.

Võrkpalliliidu projektijuht Marko Arro rääkis, et Pärnusse on tulemas ala tippriikide järelkasvumeeskonnad. Turniir kestab kolmapäevast pühapäevani ja Eesti mängib järjekorras Soome, Itaalia, Rumeenia ja Poola eakaaslastega.

«See on 1993. aastal ja hiljem sündinute EM-turniiri teine etapp,» selgitas Arro. «Eesti sai otse teise ringi, nüüd tuleb alagrupis kahe parema sekka mahtuda, mis tähendaks pääsu finaalturniirile.»

Võrkpalliliidu peasekretär Tarvi Pürn ütles, et jõudude vahekord on noorteklassis üpris raskesti ennustatav.

«Poolakaid teame, neil on kõva meeskond,» rääkis Pürn. «Itaallastest me palju ei tea, nagu ka rumeenlastest. Soomega oleme mitu korda mänginud, nendega meil tasemevahe suur ei ole. Arvan, et Soome ja Rumeenia on meile ehk jõukohased ja kui me ühe suurtest, kas Itaalia või Poola, ka ära näpistame, siis…»

Turniiri eelarve jääb Pürni sõnul 300 ja 400 tuhande krooni ehk üle 20 000 euro kanti, kulud (meeskondade majutus, toit, saal, kohtunike kulud jne) katab Eesti Võrkpalli Liit. Korraldamisel on abiks Pärnu võrkpalliklubi, kelle ülesandeiks on tegevjuht Reio Tilga sõnade järgi kohtunike transportimine, pallipoisid mängude ajal ja giidid külalisvõistkondade vabaks ajaks.

Eesti noortekoondise peatreener on Urmas Tali, teine treener pärnakas Raul Reiter.

«Soomlasi teame tõesti päris hästi. Videod on meil ka Itaalia ja Poola mängudest, vaid Rumeeniast ei tea me midagi,» rääkis Reiter. «Meie meeskonna kohta niipalju, et päris Oliver Vennosid meil ei ole, aga häid võrkpallikujusid on. Saalil, kuhu olude sunnil turniir nüüd kolib, ei ole tegelikult häda midagi, palju kõvemaid mänge on hullemates saalides peetud.»

Noormeeste koondis:

Denis Losnikov, Karel Ellermaa, Karlis Mesila (Saaremaa SK), Mikk Markus Sihver (Viljandi SK), Helger Hääl, Andri Aganits (Orava PK), Keiro Vantsi, Kaur Koiduste (Türi VK), Roland Järv (Rakvere SK), Robert Täht (Võru SK), Kevin Soo (SK Duo) ja Rene Teppan (Pärnu VK).

Noormeeste ajakava:

Kolmapäev, 5. jaanuar 17 Eesti – Soome
Neljapäev, 6. jaanuar 19 Eesti – Itaalia
Laupäev, 8. jaanuar 19 Eesti – Rumeenia
Pühapäev, 9. jaanuar 18 Eesti – Poola

Täna Lilleküla gümnaasiumis viimase trenni teinud Eesti neidude võrkpallikoondis sõidab aga teisipäeval Slovakkiasse, et seal kvalifikatsiooniturniiri teise ringi raames kohtuda võõrustajamaa Slovakkia, Läti, Soome ja Tšehhiga. Kokku pääseb 2011. aasta EM-finaalturniirile 12 võistkonda. Lisaks korraldajamaale Türgile ei pea kvalifikatsioonis osalema 2009. aasta Euroopa meister Belgia.

Neidude koondis:

Merlin Hurt, Kaisa Bahmatsev (Võru SK), Jaanika Veldre (Kunda VK), Birgit Lillestik (VK Täht), Helena Lemmats, Tatjana Poljatsihhina, Gertu Vider (Tartu SS Kalev), Liisel Nelis (Saaremaa SK), Laura Luik, Kristel Moor, Kadri Siro (Viljandi SK) ja Hanna-Loore Õunpuu (Kohila VK).

Neidude ajakava:

Kolmapäev, 5. jaanuar 19 Eesti – Slovakkia
Neljapäev, 6. jaanuar 16.30 Eesti – Läti
Reede, 7. jaanuar 19 Eesti – Soome
Laupäev, 8. jaanuar 16.30 Eesti – Tšehhi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles