Postimehe otsepilt: BMX rattakrossis selgitati välja Peetri Prints

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

14.-15. mail toimus Tallinna külje all Peetri alevikus, vastvalminud elamusspordikeskuses Spot of Tallinn BMX-krossi rahvusvaheline võistlus «King of Tallinn». Postimees tegi võistlusest otseülekande.

King of Tallinn BMX rattakrossi võitis lätlane Kristens Krigers

Võistluse võitis lätlane Kristens Krigers. Teise koha saavutas endine Euroopa meister lätlane Kristaps Veksa ning ning kolmanda koha võitles välja venelane Boris Ponomarev. Endine maailma- ja Euroopa meister iirlane Kelvin Batey jäi neljandaks.

Parim eestlane võistlusel oli Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi all võistelnud Siim Lepik, kes saavutas juunior eliit klassis kuuenda koha.

«Suurepärane tunne oli täna võita, sest rada, keskus ning võistluse korraldus olid head – ainult positiivsed emotsioonid,» sõnas Tallinna esimene BMX kuningas Kristens Krigers. «Raja kohta ei saa midagi halba öelda, selle valmistajad on hea töö teinud. Olümpiapunktide üle on küll hea meel, kuid tundub, et Riosse pääsemiseks jääb mul neid veidi puudu.»

«Võistluste korraldamine andis ainulaadse kogemuse, sest varem pole Eestis nii kõrge rahvusvahelise tasemega BMX krossi toimunud,» lausus Spot of Tallinn keskuse rajaja Mait Meriloo. «Kohal oli ka rahvusvaheline vaatleja, kes hindas võistluste korraldamist. Kui rahvusvaheline jalgrattaliit kiidab meie raja ja võistluste korraldamise oskuse heaks, siis saame taotleda ka BMX-krossi Euroopa karikavõistluste etappide ja Euroopa meistrivõistluste korraldamist.»

«Hea meel oli näha, et rajal said maailma BMX-krossi paremikuga mõõtu võtta mitmed Eesti sõitjad,» sõnas Meriloo. «Vaatemäng jätkub ka homme kui toimuvad Peetri I BMX mängud, kus selgitatakse välja Peetri Prints. Peale võistluse lõppu on avatud BMX rattakrossi rada tõsistele huvilistele tasuta proovida.»

Esmakordselt Eestis jagati BMX-krossis rahvusvahelise jalgrattaliidu (UCI) C1 kategooria olümpiapunkte. Starti kogunes üle 200 võistleja 10 riigist. Võistlusel osalesid ratturid Eestist, Lätist, Soomest, Belgiast, Iirimaalt, Prantsusmaalt, Rootsist, Hollandist, Poolast, Venemaalt ja Saksamaalt. Spot of Tallinna BMX-krossi raja on projekteerinud ameeriklane Tom Ritzenthaler ja ehitanud Elite Trax koostöös Ivo Lakucsiga. Tom Ritzenthaler on disaininud nii Pekingi, Londoni kui ka Rio de Janeiro BMX krossi olümpiarajad. BMX-kross sai olümpiaalaks 2008. aastal ning lätlased on olümpialt BMX ratastega juba kaks kulda koju toonud. 

Peetri külas asuv BMX-krossi rada. Foto:
Peetri külas asuv BMX-krossi rada. Foto: Foto: Spot of Tallinn
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles