Saastunud linna kangelased

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väravavaht Vasili Košetškin Gagarini karikaga.
Väravavaht Vasili Košetškin Gagarini karikaga. Foto: SCANPIX/TASS

Magnitogorsk – napilt 400 000 elanikuga Venemaa provintsilinn, mille argipäevaks on Uurali mäetööstuse tossavad korstnad, kõrge metallisisaldusega mägi, millest ülelendu väldivad isegi linnud, saastunud õhk ning ebatervislikust keskkonnast tingituna laste nigel tervis. Päiksekiirena särab selle kõige keskel aga kohalik jäähokiklubi Metallurg. Meeskond, kes võitis kolme aasta jooksul juba teist korda Venemaa hinnatuima sporditrofee Gagarini karika. 

Vaatamata sellele, et otsustav finaalmäng lõppes Magnitogorski aja järgi napilt enne südaööd, valgusid fännid majadest tänavatele ning lahti läks võimas pidu. Venemaa meedia kirjutas, et linna peatänaval polnud pidutsevate linlaste vahel autoga liiklemine peaaegu võimalik. Kella viieks varahommikul kogunes aga rahvamass lennujaama, et oma kangelasi väärikalt vastu võtta.     

Kangelased on aga sellel linnal vägevad. Näiteks finaalide parimaks valitud 35-aastane kapten Sergei Mozjakin. Nii nagu ta oli peategelane kaks kevadet tagasi, Metallurgi esimese võidu ajal, oli ta meeskonna liider ka tänavu. Tööstuslinnaga on ta seotud juba viiendat hooaega.

Kuigi Mozjakin on Venemaa koondisega kroonitud kahekordseks maailmameistriks ning ta on KHLi aegade suurim skoorimeister, jäeti ta välja Sotši olümpial osalenud koondisest. Toonane peatreener põhjendas otsust sellega, et Mozjakin ei suudaks olümpial väravaid lüüa, kuna talle ei anta sellisel tasemel isegi võimalust vastaste väravani uisutada…

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles