Rossi tõusis kaheksakordseks maailmameistriks

Oliver Lomp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valentino Rossi kerkis kaheksakordseks maailmameistriks.
Valentino Rossi kerkis kaheksakordseks maailmameistriks. Foto: AFP / Scanpix
Mootorrataste ringrajasõidu kuninglikus MotoGP klassis krooniti tänavuseks maailmameistriks itaallane Valentino Rossi, kellele see oli kaheksandaks MM-tiitliks.

Jaapanis Motegis toimunud etapil võttis neljandalt kohalt alustanud Rossi esikoha. Mullune tšempion, austraallane Casey Stoner Ducatil kaotas teisena 1,943 ja hispaanlane Daniel Pedrosa Hondal kolmandana 4,866 sekundit, vajhendab ERR Sport.

Järgnesid kvalifikatsioonivõitja, hispaanlane Jorge Loernzo Yamahal, ameeriklane Nicky Hayden Hondal ning itaallane Loris Capirossi Suzukil.

Võistlus algas Pedrosa dikteerimisel, kes juhtis viienda ringini. Siis tõusis liidriks Stoner, kuid pidi juhtohjad loovutama 14. ringile Rossile. Itaallane hoidis edu lõpuni ja sai viienda järjestikuse ning hooaja kaheksanda võidu.

Kolm etappi enne hooaja lõppu on Rossil koos 312, Stoneril 220, Pedrosal 209, Lorenzol 169, itaallasel Andrea Doviziosol Hondal 136 ja ameeriklasel Colin Edwardsil Yamahal 118 punkti.

29-aastane Urbinos sündinud Rossi tuli esimest korda maailmameistriks 11 aastat tagasi 125 ccm masinaklassis. Kaks aastat hiljem võidutses ta poole võimsamal tsiklil ja 2001. aasta MotoGP sarja eelkäijas 500 ccm klassis. MotoGP sarjas oli itaallanne maailmameister ka aastatel 2002-2005.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles